Задава се продължение на ”Аватар

20.04.2010 г.
Задава се продължение на ”Аватар”Броени дни преди появата на революционния блокбъстър "Avatar" в DVD и Blu-ray формат на световния пазар, продуцентът Джон Ландау разкри интригуващи подробности около евентуалното му продължение.

Той заяви, че шансовете за реализация на втора част на филма са твърде големи, но все още шумът около оригинала пречи да се пристъпи към основната идея, пишат от avtora.com.

"Една от най-добрите ни черти е, че сме най-успешни, когато работим под собствения си натиск. Именно така бяха създадени и "Титаник" и "Аватар". Идеята за продължение на 3D хита бе изцяло наша идея и не ни е наложена от никого, но все още няма особен смисъл да се работи върху нея. Не разполагаме с никакъв сюжет или сценарий, а най-важното е и втората част да е забавна, развличаща и уникална като оригинала.

Вярвам, че ще го направим, тъй като широката публика го иска, но се доверявам изцяло на Джим (Камерън) - кога да се случи това. Той е правил два пъти продължение на популярни свои филми, като и двата пъти те надминаха с пъти успеха на предшествениците си, така че бъдете спокойни - Avatar 2 ще има", коментира Ландау.

Дали обаче сикуелът ще има същия финансов успех като оригинала. Само до момента филмът е донесъл приходи от над 2 милиарда и 708 милиона долара в световен мащаб, което му отрежда първото място в историята на киното по този аспект.
Copyright © 2024 Dir.bg.