Новият филм за Робин Худ вече и у нас

16.05.2010 г.
Новият филм за Робин Худ вече и у насРъсел Кроу е магнит за героични роли. Новото му световноизвестно превъплъщение е в образа на Робин Худ.

За близо два часа и половина екшън, любов и драма, Кроу изгражда образа на Худ по начин, по който само той може - задълбочено. И задоволително. Неслучайно актьорът получи “Оскар“ за ролята си в “Гладиатор“ през далечната 2000 година. Той се просмуква в персонажите си и ги прави част от цялото си същество. Разбира се, важен е и режисьорът, който в най-новия “Робин Худ“ е Ридли Скот.

Хубавата Кейт Бланшет е в ролята на Марион Локсли, а Уилям Хърт се превъплъщава в образа на Уилям Маршал. Филмът откри тазгодишното издание на фестивала в Кан. Интересното в случая е, че почти едновременно с кинопремиерата, легендата за Робин Худ излиза и във формата на книга. Историята на този герой от XII-XIII в. се появява за първи път на български език като издание на ИК “Персей“. Автор е Хауърд Пайл, писател, преподавател и художник илюстратор, роден през 1853 г. Книгата е написана през 1883 г. Освен Ръсел Кроу и други големи актьори са изигравали този персонаж през годините.

През 1922 г. - Дъглас Феърбанкс, през 1938 г. - Ерол Флин, след това Уолт Дисни прави лисичата си анимационна трактовка. През 1976 г. Шон Конъри е смелият Робин, а през 1991 г. - това е Кевин Костнър.

Какво друго - новият “Робин Худ“ е интересен, направен с несъмнен професионализъм, и си струва гледането. Не ви остава друго, освен да го видите, а ако се заинтригувате, да препрочетете и книгата. Става малко като 3D ефект, защото заработва и въображението.
СЕГА
Copyright © 2024 Dir.bg.