Гийермо дел Торо ще режисира “At The Mountains of Madness”

31.07.2010 г.
Гийермо дел Торо ще режисира “At The Mountains of Madness” След като дел Торо напусна режисьорското място на “The Hobbit”, не беше ясно какъв ще бъде следващият му проект. Но след два месеца чакане и множество спекулации Deadline.com разкри, че следващия филм на режисьора ще бъде “At The Mountains of Madness”. Това ще бъде филмова адаптация на едноименната новела на Хауърд Филипс Лъвкрафт, написана през 1931 година.

Продуцентът на предстоящия филм ще бъде Джеймс Камерън, а намерението на дел Торо е продукцията да бъде заснета с 3D камери както “Аватар”, а не да бъде конвертирана в 3D по време на постпродукцията.

“At The Mountains of Madness” разказва за експедиция до Антарктида, която открива огромна верига от планини, а отвъд тях членовете на експедицията попадат на останки от невиждани досега форми на живот.

Гийермо дел Торо разкри, че се опитвал да филмира тази история и преди, но огромният бюджет и фактът че заради съдържанието си филмът трябва да бъде забранен за деца под 17 години (R rating), са двете неща които постоянно са спъвали продукцията.

Но с помоща на Камерън и студиото Universal, дел Торо се надява да започне снимките през следващото лято.

“At The Mountains of Madness” ще представлява нещо, което вече не се прави, а именно - голям и високобюджетен филм на ужасите. В наши дни се влагат минимални средства в тези продукции, всеки се опитва да спечели много, като вложи малко. Никое студио не иска да инвестира повече от 30-40 милиона долара в такъв вид филми.

Но “At The Mountains of Madness” трябва да бъде по-масивна продукция, с бюджет от около 130 милиона долара. Винаги съм мечтал да създам този филм и след 13 години чакане се надявам, че нещата ще потръгнат”, сподели дел Торо.

Според източници от студиото, работата по визуалните ефекти ще започне до няколко месеца. Зa момента не се знае кои актьори ще участват и няма определена премиерна дата.
Copyright © 2024 Dir.bg.