Джон Кюсак - като Едгар Алън По

01.09.2010 г.
Джон Кюсак - като Едгар Алън ПоЗвездата от “2012” и “Въздушен конвой” Джон Кюсак ще изиграе прочутият писател на трилъри Едгар Алън По във филма носещ заглавието “The Raven”.

Сюжета ще разказва за последните пет дни от живота на По, точно когато по улиците на Балтимор вилнее убиец, който имитира историите на автора и превръща убийствата от неговите истории в реалност. По, който бива подпомогнат от млад детектив, има на разположение само няколко дена да открие престъпника, преди той да е нанесъл поредният си удар.

“The Raven” ще бъде смесица между историческите факти за живота и смърта на писателя, и класическа фиктивна история за сериен убиец. Въпреки че детайлите около смъртта на Едгар Алън По остават неясни, екипът на филма ще разчита на истинските документи описващи случая – на 3 октомври 1849 година По е намерен да скита по улиците дезориентиран, ранен и носещ нечии чужди дрехи. Четири дена по-късно, на 7 октомври, той умира в близката болница без да се съвземе напълно, и да обясни какво точно се е случило.

Режисьор на “The Raven” ще бъде Джеймс Мактийг (“Нинджа убиец”, “V като Вендета”) и той е напълно уверен в избора на актьора за главната роля.

“Сигурен съм че Джон Кюсак ще се справи страхотно с ролята”, заяви Мактийг.

Сценарият е дело на Хана Шекспир (“Любовник”) и дебютанта Бен Ливингстън, а самият филм ще бъде копродукция между независимите компании Intrepid Pictures и FilmNation. Продуценти са Тревър Мейси (“Непознатите”), Марк Еванс (“Денят на прокълнатите”) и Аарън Райдър (“Мементо”). Мейси сподели че филмът ще притежава уникална визия, и със сигурност ще задоволи почитателите на мистериозните трилъри.

В момента се оформя цялостния актьорски състав, а снимките започват тази есен в Сърбия.

Премиерата на “The Raven” ще бъде през 2011 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.