Интервю с Мишел Родригес и Джесика Алба за "Мачете"

02.09.2010 г.
Интервю с Мишел Родригес и Джесика Алба за В предстоящия криминален екшън “Мачете", Мишел Родригес и Джесика Алба се съюзяват с главния герой изигран от Дани Трейо, и целта им е да се справят с нарастващата корупция и нестихващи убийства и измами в щата Тексас.

Ето какво споделиха двете актриси по време на кратка пресконференция свързана с предстоящата премиера на филма:

Мишел, Bие сте изиграла много корави героини които не прощават на никого, и ролята в “Мачете” не е изключение. Какво е чувството да изиграете подобна роля, и то във филм на Робърт Родригес?

Мишел Родригес: Когато той ми се обади аз си казах, “Крайно време беше! Винаги съм искала да работя с Робърт, той е страхотен. Има много малко режисьори които наистина знаят как да представят един силен и независим женски образ. По принцип трудно може да се балансира красотата на една жена с възможността й да сритва лошите и то по начин който ще направи впечатление и на най-твърдия мъж екшън-герой. Но Робърт е напълно наясно с тези неща, и това е причината заради която исках да работя с него. Не го и оставих да се доизкаже по телефона - веднага казах, “Да, ще участвам”.

Джесика, какво беше чувството да носите толкова високи токчета, и едновременно с това да участвате в множество динамични екшън сцени?

Джесика Алба: Краката ми бяха на пихтия от тези обувки. Интересното е, че ми беше по-лесно да удрям противниците си с тях, отколкото да ходя. Но истината е, че във филма токчетата изглеждат по-дълги отколкото са в действителност. Робърт знае как да поставя камерата, и така се получават кадри в които всичко изглежда по-високо, включително и хората. Токчетата не бяха толкова високи, но за сметка на това ми бяха крайно неудобни. А когато към всичко това се добави и неописуемата жега в Тексас, то тогава наистина трябва да стискаш зъби и да се молиш в най-скоро време да дойде почивката, и по най-бързия начин де се добереш до вентилатора или климатика.

Мишел, как беше работата с Робърт де Ниро?

Мишел Родригес: “Ще ми се да можех да отговоря. Едновременно с “Мачете снимах и друг филм наречен “Световна инвазия: Битка Лос Анджелис. Бях в друг щат и нямах възможността да се срещна с де Ниро. Това наистина ме ядоса. Казах, “Ще ме държите заради тази малка сцена тук в Луизиана, когато мога да бъда в Тексас и да се снимам с Робърт де Ниро? За съжаление Нийл Мориц (продуцента на “Световна инвазия: Битка Лос Анджелис) не успя да промени графика ми. Но както и да е.  Аз все още си обичам де Ниро.

Знаете ли дали ще има отпаднали сцени, и какво ще бъде включено в DVD-то?

Джесика Алба: “И аз се питам какво точно ще приготви Робърт. Но каквото и да е, със сигурност ще бъде интересно. А за отпаднали сцени – не знам. Като всички останали и аз чакам да излезе готовия филм. От нас като актьори се изисква да се доверим напълно на режисьора, и да се надяваме че той ще даде всичко от себе си за да може крайният продукт да е възможно най-добър.

Според вас, кое е това нещо което прави Дани Трейо толкова интересен главен герой?

Мишел Родригес: “Дани е страшно добродушен. Душата и сърцето на този човек могат да привлекат стотици жени. Въпреки че на вид не изглежда толкова мил и добър, характерът му компенсира всичко това. Като погледнеш лицето му виждаш един твърд мъж, който очевидно е преминал през много препятствия, и това може да изплаши някои хора. Но като погледнеш очите му и видиш тази невинност, и доброта веднага си казваш: "Ето, значи мога да се сближа с този човек, и мога да бъда около него. Той няма да ме нарани".

Имаше ли разлика между сценария който прочетохте, и готовите сцени които по-късно видяхте? Нещо изненада ли Ви?

Мишел Родригес: “Определено има, макар и малка, разлика между сценарий и готов филм. Но това се случва с почти всяка продукция. А началото на “Мачете наистина ме изненада. Определено не очаквах момента с клетъчния телефон. Има някои страхотни момента, които не съществуваха в оригиналния сценарий, и хората ще ги оценят по достойнство.

Джесика Алба: “Едно е да четеш, друго е да го видиш. Това е истината.

Джесика, участвали сте и в комедийни филми и екшън филми. Кой от двата жанра повече Ви допада?

Джесика Алба: Винаги съм имала по-голям интерес към екшъна. Участвах в екшън-сериала “Dark Angel, който на практика даде началото на по-зрялата ми филмова кариера. Оттогава предпочитам и екшън жанра. Но по никакъв начин не подценявам комедията, защото първите ми изяви като по-малка бяха в комедийни и семейни филми.

Ще участвате ли в евентуални бъдещи продължения на “Мачете”?

Мишел Родригес: Разбира се, без дори да се замислям. Обожавам работата с Робърт Родригес. Невероятен е.

Джесика Алба: Същото важи и за мен. С удоволствие ще участвам.

Българската премиера на “Мачете” ще се състои на 3 септември 2010 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.