Содърбърг допълва актьорския състав за най-новия си проект “Contagion”

20.09.2010 г.
Содърбърг допълва актьорския състав за най-новия си проект “Contagion”Носителят на „Оскар” Стивън Содърбърг (“Трафик”) подготвя следващата си продукция – трилъра “Заразяване”.

До момента режисьора е събрал впечатляващ актьорски състав в лицето на Мат Деймън, Гуинет Полтроу, Кейт Уинслет, Джуд Лоу, Марион Котияр, Лорънс Фишбърн.

А преди ден usatoday.com потвърди, че Деметри Мартин (“Анализирай онова”), Дженифър Ел (“Гордост и слава”), Брайън Кранстън (сериала “Малкълм”) и Елиът Гулд (“Бандата на Оушън”) са новите попълнения сред актьорите. “Contagion” ще представлявава международна история развиваща се на няколко континента, която ще покаже последствията от глобален вирус.

“Интервюирахме много хора, които знаят абсолютно всичко за вирусите и тежките вирусни инфекции. Също така научихме много миналата година, когато по новините се говореше единствено за свинския грип.

Цялата тази информация ще ни помогне много по време на снимките”, сподели Содърбърг.

В момента сценаристът на филма Скот Бърнс (“Ултиматумът на Борн”)  прави последни промени на сценария, който ще бъде съчетание между “Трафик” и “Зараза”.

“"Contagion" ще бъде реалистичен и напрегнат трилър, който ще покаже на зрителите, по възможно най-реалистичен начин, последствията след световна вирусна епидемия. Подходът ни към този материал е доста различен и мога да кажа, че в някои отношения филма ще бъде единствен по рода си”, каза Бърнс.

Въпреки че желанието на Содърбърг бе да заснеме “Contagion” с 3D камери, технически проблеми са причината поради, който филма няма да бъде в 3D вариант. Според hollywoodnews.com, вместо това Содърбърг ще заснеме филма със специалните камери, използвани от Дейвид Финчър в “Социалната мрежа”.

Продуценти на “Contagion” ще бъдат Грегъри Джейкъбс (“Соларис”), Майкъл Шамбърг (“Световният търговски център”) и Стейси Шер (“Шперцът”).

Снимките започват този месец в Хонконг, а след това екипът ще се премести в Чикаго. Световната премиера на “Contagion” ще се състои на 21 октомври 2011 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.