Том Круз - в продължението на “Топ Гън”

16.10.2010 г.
Том Круз - в продължението на “Топ Гън”Компанията Paramount Pictures потвърди официално че подготовката за продължението на класическия екшън “Топ Гън” е започнала. Продуцентът Джери Брукхаймър и режисьора на оригиналния филм Тони Скот  са уведомени за напредъка, a надеждата е, че те ще приемат направените от Paramount оферти и ще се завърнат отново зад камерата.

Сценарист на бъдещата продукция ще бъде носителя на "Оскар" Кристофър Макуари (“Обичайните заподозрени”) и работата по новия сценарий е вече започнала. Макуари потвърди, че главния герой от първия филм, Пийт “Маверик” Мичъл, ще се завърне отново, но присъствието му на екран ще бъде кратко.

Според New York Magazine холивудската звезда Том Круз, който изигра ролята, е потвърдил пред Paramount Pictures, че “с удоволствие” ще участва в продължението. Сценаристът Макуари отказа да разкрие повече подробности свързани със сюжета. Не се знае и какво ще бъде официалното заглавие на филма.

През месец юли тази година, на пресконференция свързана с летния хит “Чиракът на магьосника”, Джери Брукхаймър разкри, че ако продължението нa “Топ Гън” получи одобрение от студиото “ние ще направим някои драстични промени. Авиацията се е променила доста от 1986 година насам – вече не е толкова лесно за филмов екип да получи разрешение за снимки, в която и да е от големите военновъздушни бази.”

Въпреки това, представител на Paramount заяви, че студиото се надява да създаде нов франчайз носещ името “Топ Гън”. Дейвид Елисън, който ще бъде един от продуцентите на втората част, сподели:

“Оригиналния филм събра над 350 милиона долара по света и саундтрака се превърна в невероятен успех. Хората говорят за “Топ Гън” и до ден-днешен -  това заглавие ще остане завинаги в поп-културата. Аз лично познавам много хора които искат да видят втори филм. А от нас се изисква да уловим духа на оригинала.”

Сценарият на продължението ще бъде напълно готов до края на годината, и ако Тони Скот, и Джери Брукхаймър се завърнат, и кастингите за главни роли протекат по план, най-вероятно снимките на филма ще започнат през следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.