Бен Афлек ще режисира и участва в драмата “Replay”?

22.10.2010 г.
Бен Афлек ще режисира и участва в драмата “Replay”?След успешното представяне на последния му филм “Градът”, носителя на "Оскар" Бен Афлек е получил предложение от Warner Bros да режисира и участва във филмовата адаптация на публикувания през 1987 година роман “Replay”, дело на автора Кен Гримууд.

Все още не се знае дали Афлек ще подпише договор със студиото, но според deadline.com актьора е бил силно впечатлен от адаптирания сценарий на Джейсън Смилович (“Късметът на Слевин”) и до няколко седмици ще стане ясно какво ще бъде по-нататъшното развитие на проекта.

Сюжетът на “Replay” ще разказва за 43-годишния радио-журналист Джеф Уинстън, който след получен през 1987 година сърдечен удар се събужда в 18-годишното си тяло, а годината е 1968.

След първоночалния шок и вече наясно с всичко което му предстои през следващите години, Джеф започва отново своя живот, а основната му цел е да предотврати събитията водещи до ранната му смърт. Но много скоро той открива че не е толково лесно човек да промени вече предопределеното си бъдеще.

Сценаристът Смилович разкри, че основите на сценария са завършени, но неизбежно ще се стигне до промени на някои по-дребни детайли от историята: “Не искаме филмът да бъде дълъг три часа, и затова или ще пренапишем някои сцени или те просто ще отпаднат. Но като цяло историята няма да бъде променена”, заяви Смилович.

Ако приеме офертата на студиото, Бен Афлек не само ще режисира “Replay”, но и ще изпълни главната роля на Джеф Уинстън. Продуценти на бъдещата филмова адаптация ще бъдат Лий Рич (“Прецакването”) и Илейн Голдсмит-Томас (“Усмивката на Мона Лиза”). Рич заяви, че ако всичко протече по план, снимките на “Replay” ще започнат през следващата година, а премиерата ще се състои през 2012.
Copyright © 2024 Dir.bg.