Продуцираният от Стивън Спилбърг филм “Super 8” - с премиерна дата

01.11.2010 г.
Продуцираният от Стивън Спилбърг филм “Super 8” - с премиерна датаПродуцираният от Стивън СпилбъргСупер 8” е една от най-строго пазените продукции, снимащи се в момента.  Всеки член на екипа е подписал договор за пълна секретност и поне за момента на актьорите не е разрешено да дават интервюта относно филма.

Въпреки това, основите на сюжета са ясни – историята, която се развива в градчето Лилиан Хайдс (Охайо) през 1979 година, ще се завърти около трите деца Джош, Колин и Натали, които разбират, че по случайност са заснели извънземно същество с тяхната Super 8 камера камера.

От компанията Paramount Pictures потвърдиха официално че филмът ще тръгне по световните екрани на 10 юни, 2011 година. Според сайта boxofficemojo.com, това поставя “Super 8” в директна конкуренция с петия филм от поредицата “Бързи и яростни”, озаглавен “Fast Five”, който излиза на същата дата. Но от студиото зад “Super 8” нямат притеснения и според техен представител “всеки един от двата филма ще намери своята публика”.

Преди няколко седмици стана ясно че актьорите Кайл Чандлър и Ел Фанинг са се присъединили към продукцията на Спилбърг – Фанинг най-вероятно ще изпълни ролята на Натали, която бива описвана като уверено и смело момиче, което притежава естествена красота, но в същото време прикрива тъгата и уязвимостта си. Чандлър, от своя страна, ще бъде или бащата на едно от децата или военен, разследващ случая със заснетото извънземно.

Малко след това бяха оповестени и останалите актьорски попълнения – Рон Елдард (“Смъртоносно влияние”), Ноа Емърик (“Шоуто на Труман”), Гейбриъл Басо (сериала “Ghost Town”), Зак Милис (“Подмяната”), Аманда Джой Микалка (“Очи от рая”) и дебютанта Райли Грифитс.

Режисьор и сценарист на “Супер 8” е Дж. Дж. Ейбръмс, известен с работата си върху филмите “Армагедон” и “Стар Трек”. По думите му, продукцията ще представлява “поклон пред филмите на Стивън, Близки срещи от третия вид и Извънземното”. Компаниите Paramount Pictures, Bad Robot Productions и Amblin Entertainment финансират и ще разпространяват филма, а продуценти, освен Спилбърг, са самият Ейбръмс и Брайън Бърк (“Чудовищно”).

Снимките на “Super 8” вече започнаха и екипа ще работи в Калифорния и Западна Вирджиния.
Copyright © 2024 Dir.bg.