Sony Pictures ще финансира филма на Джордж Клуни “The Ides of March”

04.11.2010 г.
Sony Pictures ще финансира филма на Джордж Клуни “The Ides of March”Холивудското студио Sony Pictures Entertainment ще поеме финансирането и разпространението на драмата “The Ides of March”, която ще бъде режисирана от звездата Джордж Клуни.

Холивудското студио Sony Pictures Entertainment ще поеме финансирането и разпространението на драмата The Ides of March, която ще бъде режисирана от звездата Джордж Клуни.Филмът ще бъде свободна екранизация на бродуейската пиеса от 2008 година, “Farragut North”, дело на писателя и сценарист Бо Уилимън. Желанието на продуцентите бе игралния филм да носи заглавието на пиесата, но поради проблеми свързани с авторските права, то бе променено. Освен режисьор на лентата, Клуни ще поеме една от главните роли и ще продуцира заедно с друг известен актьор – номинирания за "Оскар" Леонардо Ди Каприо.

Сюжета на “The Ides of March” ще разказва за Стивън, млад и амбициозен прессекретар успял да изгради впечатляваща за годините си кариера в американската политиката. Но когато се присъединява към екипа на един от най-популярните кандидат-президенти в страната, Стивън става свидетел на задкулисни интриги и заговори с каквито не се е сблъсквал преди.

Адаптираният сценарий на “The Ides of March” е дело на Грант Хеслов и Бо Уилимън. Джордж Клуни също е взел участие в писането на някои сцени, но намесата му е била минимална.

“Това е класическа история за неутолимата човешка жажда за власт, пари и влияние. На какво е готов човек за да получи всичко това, колко хора ще нарани преследвайки тази цел? Това са въпроси, на които този филм ще отговори”, заяви в интервю Бо Уилимън.

Не се знае каква ще бъде ролята на Джордж Клуни, но вече е потвърдено, че главната роля във филма ще бъде изпълнена от Райън Гослинг (“Тетрадката”), а негови партньори ще бъдат носителя на "Оскар" Филип Сиймур Хофман (“Капоти”), Пол Джамати (“Жената от водата”), Мариса Томей (“Психаротерапия”) и Евън Рейчъл Ууд (“Кечистът”). Найджъл Синклеър, Гай Йист и Брайън Оливър ще продуцират проекта заедно с Клуни, Ди Каприо и Грант Хеслов.

От Sony Pictures Entertainment заявиха, че снимките ще започнат следващата година, а филмът ще тръгне по кината през месец януари 2012. Премиерната дата все още не е определена.
Copyright © 2024 Dir.bg.