Росарио Доусън, Дензъл Уошингтън, Крис Пайн и Тони Скот за филма “Неудържим

11.11.2010 г.
Росарио Доусън, Дензъл Уошингтън, Крис Пайн и Тони Скот  за филма “Неудържим”Екшън-трилърът на Twentieth Century Fox “Неудържим” ще разкаже историята на младия кондуктор Уил Колсън и неговия партньор, инженерът-ветеран Франк Барнс. Двамата мъже се опитват всячески да спрат товарен влак останал без управление, преди да е станало твърде късно.

По време на пресконференция по случай премиерата на филма, актьорите Дензъл Уошингтън, Крис Пайн и Росарио Доусън, заедно с режисьора Тони Скот, отговориха на няколко въпроса свързани с филма.

“Като режисьор, кое бе по-трудно за Вас – снимките на филма или монтажа на сцените по-късно?”

Тони Скот: “Снимките, разбира се. Обичам предизвикателствата, и този филм беше най-голямото предизвикателство досега. Въпреки че не сме правили мащабни каскади като тези в някои летни блокбастъри, нашият филм си беше опасен за снимане. Целта ми беше да заснема всичко по-възможно най-реалистичен начин и затова монтирахме по три камери на истински влак, движещ се с 60 мили. Когато поставихме и актьорите в кадър, магията се получи.

Снимайки по този начин е доста по-трудно, но от друга страна е по-лесно за актьорите, защото те се намират в една истинска ситуация в бързо-движещ се влак, и се борят със силния вятър и шума. Трябва да отбележа ча голяма заслуга за това има и операторът ни Бен Сересин. Много харесах работата му във втората част на “Трансформърс” и веднага реших да му се обадя. Бен напълно споделяше вижданията ми относно “Неудържим” и той е една от главните причини поради които филмът притежава тази реалистична визия.”

“Успяхте ли да поемете управлението на истински влак?”

Дензъл Уошингтън: “Да, и беше страхотно. Интересното е че всичко намиращо се на влака може да те нарани. Това определено не е работа за мекушави хора. Една грешна крачка и ще се удариш на нещо – това вече го знам от опит. Опасно е през цялото време докато си в кабината, да не говорим когато си извън нея. Бях и леко изнервен, защото освен мен и Крис, има и цял филмов екип и всеки трябваше да внимава как се движи и какво пипа. И всичко това докато влака се движи с бърза скорост.

Но това беше единствения начин да направим филма напрегнат и реалистичен. Не смятам че можеш да постигнеш това ако снимаш пред зелен екран и разчиташ на компютърните ефекти по-късно. Просто няма да се получи.”

Крис Пайн: “Тони заслужава адмирации за това което направи. Всичко беше напълно реално и не само че ние бяхме на истински движещ се влак, но и разполагахме с още един, който беше изрязан по начин който спомагаше движението на камерата. Тони обича напрегнатото действие и обича да движи камерата. Това допринася много когато гледаш вече завършения филм. Този начин на снимане изключително много помага на нас като актьори.”

“Колко от каскадите изпълнихте сами и колко пъти разчитахте на дубльори?”

Крис Пайн: “Аз нямах дубльор.”

Дензъл Уошингтън: “Аз имах седем. По един за всеки ден от седмицата. Не, истината, е че във филма Крис е човека, който най-много бяга и скача. Дори му завиждах, че сам изпълнява всичките си каскади. Аз не съм на неговата възраст и затова разполагах със страхотен каскадьор, който свърши великолепна работа.”

Тони Скот: “Дензъл, като повечето хора, изпитва страх от височини, но въпреки това застана на височина от 25 фута и то върху влак движещ се с 50 мили в час. Повярвайте ми, това не беше никак лесно. В крайна сметка успяхме да смесим кадрите с актьорите с тези на каскадьорите и мисля, че се получи страхотно.”

“Росарио, бихте ли поговорили за Вашата героиня?”

Росарио Доусън: “В началото трябваше сериозно да помислим как точно ще представим Кони. Има прекалено много клишета за жените работещи мъжки професии и особено за тези жени намиращи се на ръководни позиции. Мисля че успяхме да избегнем клишето и създадохме един честен образ. Тя е много чувствителна и интелигентна жена. В края на филма не я възприемаме като една жена намираща с в мъжки свят, а като най-правилния човек за тази стресова ситуация. Това е героиня която няма да изпадне в истерия, но искахме да покажем нарастващото напрежение в нея, породено от факта че тя стои в една контролна зала далеч от случващото се. И най-вече защото не може да помогне на директно въвлечените хора. В подобни ситуации, ръководителят трябва да запази самообладание на всяка цена, и да не допусне паника сред подчинените си. Това прави и тя. Просто следва протокола и прави всичко възможно да предотврати катастрофата.”


“Тони, коя сцена бе най-трудна за заснемане?”

Тони Скот: “Честно казано, всяка сцена включваща Дензъл и Крис. Поглеждах ги, виждах колко се стараеха и се молих да заснема всичко това по-възможно най-добрия начин. Това е трудно когато се намираме в движещ се влак – опитвах се да игнорирам всичко и да се фокусирам само и единствено върху актьорите си, защото в крайна сметка става дума за двама мъже които имат много разногласия и които са изправени пред критична ситуация.”

“Дензъл, вече за пети път работите с Тони Скот. На какво се дължи това дългогодишно сътрудничество?”

Дензъл Уошингтън: “И двамата си приличаме, и двамата имаме еднакъв подход към филмите върху които работим. Той знае как аз обичам да работя и аз знам как той обича да работи. Винаги преди да започнем снимките правим проучвания и споделяме идеите си.”

Тони Скот: “Също така не обичаме да се повтаряме. Мисля че в това се корени всичко. Направили сме пет филма заедно и всички са напълно различни, и Дензъл играе напълно различни герои.”

“Росарио, какво е чувството да работите отново с Дензъл Уошингтън?”

Росарио Доусън: “Дензъл е брилянтен. Не само като актьор, но и като човек. Интелигентен, забавен и здраво стъпил на земята. Във филма имаме само една сцена заедно, но съм много доволна от резултата. Забавното е че в последния филм който напрвихме заедно, “He Got Game”, отново имахме само една сцена. Надявам се че в следващия филм в който ще участваме ще имаме повече сцени заедно.”

“Крис, как избирате ролите си и как Ви повлия успеха на “Стар Трек”?”

Крис Пайн: “Благодарен съм за всичко което ми се случи. Странно е когато толкова много хора се интересуват от това в какъв филм ще се снимам. “Стар Трек” ми отвори много врати и разликата е че вече мога да казвам “Да” или “Не”, докато преди приемах всяка оферта която ми предлагаха. В момента искам просто да работя с хора които харесвам и хора на които се възхищавам. Успехът не ми е завъртял главата и затова работя възможно най-много. Не искам да си стоя вкъщи и да се бия в гърдите че съм участвал в голям холивудски хит. Искам да продължавам да работя и да продължавам да се усъвършенствам.”

Българската и световна премиера на “Неудържим” ще бъде на 12 ноември тази година.
Copyright © 2024 Dir.bg.