Интервю с Били Боб Торнтън за бъдещи проекти

26.11.2010 г.
Интервю с Били Боб Торнтън за бъдещи проектиНосителят на “Оскар” Били Боб Торнтън е един от малкото актьори, които могат да се похвалят с дълга и изключителна разнообразна кариера в киното. С роли в хитове като “Армагедон”, “Орлово око”, “Тумбстоун” и по-малки продукции като “Балът на чудовището”, “Лошият Дядо Коледа” и “План без грешка”, Торнтън се утвърди като един от най-талантливите изпълнители в Холивуд.

Но освен актьор, той е сценарист, работил по трилъра на Сам Рейми “Дарбата”, и режисьор (“Тези прекрасни коне”, в който участваха Мат Деймън и Пенелопе Крус).

По време на интервю за филма “Безпощадно”, в който Торнтън си партнира с екшън-звездата Дуейн Джонсън – Скалата, актьорът разкри някои подробности за бъдещите си филмови проекти.

Имаше слухове, че ще има продължение на “Лошият Дядо Коледа”. Какво може да ни кажете по този въпрос?

Торнтън: Да, ситуацията с този филм е интересна. Много хора ме питат постоянно за него и изглежда, че “Лошият Дядо Коледа” се е превърнал в нещо като коледна класика.

Хората го гледат заедно с такива заглавия като “Животът е чудесен” и “Чудо на 34-та улица”. Говорехме за продължението и аз с удоволствие ще участвам. Досега не съм участвал в продължение на някой от филмите си, но в този случай мисля че ще си струва да изиграя героя отново. Важното е да намерим режисьор, който да притежава нужните качества за направата на такъв вид комедия.

По какъв проект работите в момента?

Торнтън: С партньора ми Том Еперсън току що приключихме с писането на нов сценарий. Радвам се, защото не бяхме работили по общ проект от 15 години. Надяваме се бързо да задвижим нещата и да започнем снимките през пролетта. Върху това сме се фокусирали в момента.

Филмът има ли заглавие?

Торнтън: Няма все още. Не не, всъщност има…(cмее се) Направо ще го кажа, може пък да заинтригува хората. Заглавието е “Jayne Mansfield’s Car” (“Колата на Джейн Мансфилд”) и е бижу, ако мога така да се изкажа. Действието ще се развива през 1969 година в Алабама, и ще става дума за отношенията между хора от различни поколения.

Вие ли ще го режисирате?

Торнтън: Да, аз ще бъда режисьора.

За момента не се знае дали Торнтън ще участва във филма. Според източници, в края на месец януари ще стане ясно кои актьори ще участват в “Jayne Mansfield’s Car”.
Copyright © 2024 Dir.bg.