Бен Афлек планува да заснеме филм за конфликта в Конго

07.12.2010 г.
Бен Афлек планува да заснеме филм за конфликта в КонгоНосителят на “Оскар” Бен Афлек разкри, че има намерение да заснеме игрален филм за разкъсваната от конфликти африканска държава Конго.

Но въпреки желанието на известния актьор и режисьор, големите холивудски студия не изпитват особен интерес към проекта, най-вече защото подобен род продукции много трудно успяват да донесат печалба.

Бен Афлек: “С най-голямо удоволствие бих направил филм за Конго, но за съжаление всички хора с които говорих ми казаха, че в момента никой не би гледал филм за Африка. Мисля, че това е поредното потвърждение за това колко често игнорираме случващото се там. А и това отразява тенденциите и общоприетото мнение в момента – ако трябва да се избира между филм за биещи се роботи и филм за това какво се случва Източно Конго мисля, че знаем кой филм ще бъде одобрен за снимки и кой не.

А и основния проблем свързан с филмите за Африка, е че в Америка няма африкански филмови звезди. Затова актьора трябва да бъде американец и от теб се изисква да намериш начин, по който да го интегрираш в историята, която се развива изцяло в Африка. Успяха да го направят с Леонардо ди Каприо, който се справи много добре с ролята си в “Кървав диамант”, така че не е невъзможно.”

През месец март тази година, Афлек създаде фондацията "Инициатива за Източно Конго", с цел набиране на средства и огласяване на посегателствата срещу жени и деца във все още продължаващия конфликт в Конго. Актьорът прекара няколко дни в страната и наскоро заяви, че докато е бил там е взел решението да продуцира и режисира филма, въпреки че има достатъчно документални продукции по темата.

Бен Афлек: “Да, има много документални филми по въпроса, но игралното кино е по-увлекателно. Можеш да разкажеш исторята на един човек и можеш да контролираш случващото се около него. Ти, като създател на филма, решаваш дали искаш да намесиш и политиката или ще се фокусираш изцяло върху човешката история. Това се предимствата на игралните филми.”

Въпреки трудностите пред които е изправен проекта на Афлек, актрисата Чарлийз Терон, която е родена в Южна Африка, вече изяви интерес към лентата. В момента се търси студио, което да отпусне нужния бюджет и според източници, до два месеца ще стане ясно дали филма ще бъде заснет или Афлек ще се насочи към друга продукция.
Copyright © 2024 Dir.bg.