Джони Деп озвучи "Ранго"

30.01.2010 г.
Джони Деп озвучи Триизмерната анимация “Ранго” се очертава като една от най-любопитните продукции на 2011 година. Лентата отбелязва четвъртия път, в който режисьора Гор Вербински работи заедно с холивудската звезда Джони Деп.

Благодарение на общото си сътрудничество в направата на трите хитови филма от приключенската поредица “Карибски пирати”, Вербински и Деп получиха нужния бюджет и одобрение от Paramount Pictures за анимационната продукция “Ранго 3D”.

Сюжетът на филма ще разказва за приключенията на хамелеона Ранго (озвучен от Джони Деп), който попада в малък град насред пустинята Мохаве, населен със странни и колоритни персонажи.

Вербински: “Започнахме да работим по сценария в началото на 2005 година, но ми беше трудно да се съсредоточа върху историята, защото ми предстояха снимките на втората и трета част на “Карибски пирати”.

Снимахме “Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца” и помня, че тогава получих първата версия на сценария и няколко сториборда, на които бяха изобразени героите. Веднага отидох при Джони (Деп), показах му всичко и започнах да му разказвам за този хамелеон Ранго. Не измина и ден и той ми каза да не започвам да правя филма без него. Беше наистина въодушевен и много хареса героя си.

Тогава още нямахме студио зад гърба си и аз работех единствено със сценариста Джон Логан, Джон Карлос (продуцент) и Марк Макрийри, който според мен е най-добрия анимационен дизайнер работещ днес. Той много ни помогна в създаването на всеки един от героите и без него филма нямаше да съществува.

Колкото до самия Ранго, той е не само интересен на външен вид. Това е герой, който си мисли че е герой, но когато попада в това градче Дърт, разбира че за да бъде истински герой, трябва да извърши нещо наистина героично.

Между другото, постарахме се всички останали животни във филма, гущери, лешояди и насекоми, също да бъдат изградени образи. Не исках да ги използваме просто ей така за една-две сцени. Това е и хубавото на филма според мен, всички герои са напълно изградени като отделни личности.

Джони Деп: “Досега не бях работил по подобен анимационен филм. “Ранго” се различава напълно от “Булката труп”. Героят ми във филма се опитва да се адаптира към заобикалящата го среда и иска да разбере кой е всъщност. Хубавото при озвучаването беше, че Гор (Вербински) просто ни остави да се забавляваме като малки деца.  Никой от нас не беше участвал в подобно нещо.”

Джони Деп приключи с озвучаването на героя си и в момента режисьора Вербински работи по монтажа на филма.

Българската премиера на “Ранго 3D” ще бъде на 11 март 2011 година.
Copyright © 2023 Dir.bg.