Том Круз във филм на Джеймс Камерън?

05.02.2011 г.
Том Круз във филм на Джеймс Камерън?По време на интервю за MTV, свързано с продуцирания от него приключенски екшън “Sanctum”, Джеймс Камерън потвърди носещите се слухове, че звездата Том Круз е изявил желание да участва във високобюджетния триизмерен филм “At The Mountains Of Madness”.

Продукцията с бюджет от над 100 милиона долара ще бъде режисирана от мексиканеца Гилермо дел Торо (“Хелбой”), а Камерън ще бъде един от продуцентите.

Филмът ще бъде директна адаптация на едноименния роман от 1931 година, дело на писателя Хауърд Ф. Лъвкрафт. Сюжетът ще разказва за амбициозна експедиция до Антарктида, която по случайност открива огромна верига от планини, а отвъд тях, членовете на екипа попадат на невиждани досега форми на живот.

След като през месец юли миналата година стана ясно, че Гилермо дел Торо ще режисира филма, се появиха слухове според които неговото желание е главната роля на професор Уилям Дайър (лидера на експедицията) да бъде изпълнена от Том Круз. Но малко след това бе обявено, че от студиото Universal Pictures се надяват да привлекат за ролята английския актьор Джеймс Макавой (“Неуловим”).

В продължение на няколко месеца не се знаеше каква е ситуацията с кандидатите за участие, но сега, Джеймс Камерън потвърди желанието на Круз да участва в “At The Mountains Of Madness”.

Камерън: “Том наистина иска да участва във филма. Все още не сме подписали договор с него, но се надяваме че скоро ще стигнем до споразумение. В момента Гилермо работи неуморно върху новия вариант на сценария, и се надяваме че ще започнем снимките през юни или юли.”

Освен режисьор, Гилермо дел Торо е също така и сценарист на филма, заедно с Матю Робинс (“Без батерии”). Очаква се до два месеца да стане ясно дали Том Круз ще подпише договор за участие или ще се насочи към друга продукция.

Без да разкрива детайли, в началото на годината Камерън увери, че “At The Mountains Of Madness” ще предложи на зрителите нещо невиждано досега:

“Дизайна на съществата е феноменален, независимо дали ги виждате в двуизмерен или триизмерен формат. Макетите и художествената визия на филма са чудесни. Феновете наистина ще се насладят на едно впечатляващо визуално пиршество. Ефектите ще бъдат революционни.”

Световната премиера на триизмерния фантастичен екшън ще се състои през 2013 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.