Гробище за домашни любимци”- с римейк

07.02.2011 г.
“Гробище за домашни любимци”- с римейкПрез 1989 година, филма на режисьорката Мери Ламбърт, “Гробище за домашни любимци”, базиран на популярната едноименната новела на писателя Стивън Кинг, се превърна в един от най-гледаните трилъри не само в Америка, но и в останалата част от света. Лентата с участието на Денис Кросби и бебето-актьор Мико Хюс спечели близо 100 милиона долара по света и досега е считана за една от най-добрите филмови адаптации, чийто първоизточник е книга на Кинг.

Надявайки се на подобен успех, от Paramount Pictures заявиха официално, че в момента се подготвя римейк на “Гробище за домашни любимци”. Според източник от компанията, цитиран от Los Angeles Times, сценаристът Матю Грийнбърг вече е предоставил на продуцентите готовия и осъвременен сценарий на новата версия.

Грийнбърг не за първи път работи върху филмов проект, базиран на творба на Стивън Кинг – през 2008 година той написа и сценария на трилъра “1408”, в който участваха Джон Кюсак и Самюъл Джаксън. Именно успехът на този филм привлече вниманието на Paramount Pictures и през 2009 година Грийнбърг започна да работи по сценария на “Гробище за домашни любимци”.

Сюжетът на римейка отново ще разкаже историята на младото семейство Крийд, а режисьорката на оригинала, Мери Ламбърт, ще бъде един от продуцентите.

Матю Грийнбърг (2010 година): “Подхождам към този материал не само като сценарист, но и като фен на оригиналния филм. Нямаше да се съглася, ако не бях сигурен, че ще се справя. “Гробище за домашни любимци” си остава еталон в жанра и ние осъзнаваме това – единственото, което искаме, е с помощта на съвременните технологии да предоставим тази история на по-младата публика.”

Вече разполагащи с готов сценарий, продуцентите на римейка провеждат разговори с представителите на няколко режисьори, а от Paramount Pictures се надяват снимките на продукцията да започнат най-късно до края на тази година. По все още непотвърдена информация, кастингите за главните роли вече са започнали, но за момента всякаква информация относно филма се пази в тайна.

Очаква се новият “Гробище за домашни любимци” да тръгне по кината в края на 2012-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.