Гийермо дел Торо продуцира триизмерна анимация "Пинокио"

21.02.2011 г.
Гийермо дел Торо продуцира триизмерна анимация Режисьорът Гийермо дел Торо, който в момента се подготвя за снимките на мащабната продукция "At the Mountains of Madness", разкри, че възнамерява да превърне класическата приказка на Карло Колоди "Пинокио" в триизмерен анимационен филм. Сценарият на бъдещата лента вече готов, а дел Торо ще поеме продуцентските задължения.

Създателят на "Хелбой" заяви, че е смятал да режисира "Пинокио" през 2006-а година, но тъй като не е успял да намери студио, което да финансира проекта, е бил принуден да се насочи към друга продукция. Пет години по-късно Дел Торо вече разполага с нужния бюджет, а компанията Pathe ще разпространява готовия филм по света.

Режисурата на "Пинокио 3D" ще бъде поверена на Марк Густафсон и Грис Гимли, за които това ще бъде първи пълнометражен анимационен филм.
Според Дел Торо, в сравнение с версията на Уолт Дисни от 1940-та година, новия "Пинокио" ще бъде много по-мрачна и страховита продукция, която няма да бъде подходяща за деца под 10-годишна възраст. Въпреки това класическия сюжет, разказващ за приключенията на дървената кукла и нейното съкровено желание да се превърне в истинско момче, няма да бъде променян по никакъв начин.

Гийермо дел Торо:
"Ще се придържаме към оригиналната творба на Колоди, която, ако се замислите, съдържа някои доста мрачни моменти. И ние ще наблегнем на тях. Филмът ще е подходящ за младите, но мисля че по-малките деца ще го сметнат за прекалено страшен. А някои от героите ще претърпят и значителни промени – например, в нашия филм, Синята Фея ще бъде заменена с призрак на умряло момиче, а китът, който поглъща Пинокио, ще бъде заменен с гигантска акула."

"Пинокио 3D" ще представлява стоп-моушън (покадрова) анимация в стила на хитовия "Булката труп", а дел Торо описва макетите и дизайна на героите като "страхотни".

"Разполагаме с всичко, от което се нуждаем. Остава само да направим филма. Отнема доста време за да създадеш добра стоп-моушън анимация, a в нашия случай тя е и триизмерна, но ние сме събрали талантлив екип от целия свят и съм убеден че ще се справим", заяви продуцентът.

Сценарият на "Пинокио 3D" е на Матю Робинсън (предстоящия трилър "Не се плаши от тъмното"), а Гийермо дел Торо ще продуцира заедно с Франсоа Ивернел ("Беднякът милионер"), Джейсън Лъст ("Разбий ги!") и Лиса Хенсън ("Тежки престъпления").

Работата по филма започва в средата на лятото, а световната премиера ще се състои в края на 2012-а година.
Copyright © 2024 Dir.bg.