Пърси Джаксън и Боговете на Олимп: Похитителят на мълнии” с продължение

04.03.2011 г.
“Пърси Джаксън и Боговете на Олимп: Похитителят на мълнии” с продължениеИзточник от 20th Century Fox заяви пред Los Angeles Times, че продуцентите от компанията възнамеряват да направят втора част на миналогодишната фантастична лента на режисьора Крис Кълъмбъс, “Пърси Джаксън и Боговете на Олимп: Похитителят на мълнии”.

След като филма на Кълъмбъс, който бе заснет със значителния бюджет от 95 милиона долара, не се превърна в очаквания голям хит, се породиха съмнения, че от студиото няма да дадат зелена светлина на евентуалното продължение.

Но изглежда, че от 20th Century Fox са останали доволни както от представянето в кината, така и от продажбите на DVD и Blu-ray.

Los Angeles Times потвърди, че подготовката за втората част вече е започнала - заглавието на филма ще бъде "The Sea of Monsters", а актьора Логан Лърман ще се завърне отново в ролята на младия Пърси Джаксън.

Продукцията ще бъде базирана на публикуваната през 2006-та година едноименна новела на писателя Рик Риордан, а сюжетът ще разказва за опитите на Пърси и неговите приятели да намерят изгубения в Морето на чудовищата техен приятел, и да се доберат до митичното Златно руно.

Създателят на първия филм, Крис Кълъмбъс, няма да се завърне за продължението, и за момента проекта е все още без режисьор. Въпреки това, актьорския състав на филма няма да бъде променян, и се очаква партньорите на Логан Лърман от първата част да се превъплътят отново в ролите си.

В момента, новелите на Рик Риордан се радват на голяма популярност, и според говорител на 20th Century Fox, след "The Sea of Monsters" със сигурност ще последват и други екранизации на книги подписани от Риордан.

От студиото подчертават, че продължението на “Пърси Джаксън и Боговете на Олимп: Похитителят на мълнии” е във все още ранен етап на развитие, и с изключение на Логан Лърман, никой от останалите актьори не е потвърдил участието си. В момента, продуцентите са в търсене на човека, който ще седне на овакантения от Крис Кълъмбъс режисьорски стол.

По сценария на "The Sea of Monsters" вече работят Скот Александър (“Народът срещу Лари Флинт”) и Лари Карашевски (“Човек на Луната”), а Крис Кълъмбъс ще продуцира, заедно с Карън Розенфелт (“Здрач 2: Новолуние”). Бюджетът на филма няма да надвишава сумата от  90 милиона долара, а снимките ще протекат изцяло в Канада.

Според източници близки до Los Angeles Times, камерите на втората част ще се завъртят още това лято, което означава, че "The Sea of Monsters" ще тръгне по кината през следващата година.

Информацията все още не е потвърдена от 20th Century Fox. В най-скоро време се очаква официално изявление от студиото.
Copyright © 2024 Dir.bg.