Джон Кюсак - в комедията “Dictablanda”

10.03.2011 г.
Джон Кюсак - в комедията “Dictablanda”Звездата от “2012” и “Въздушен конвой”, Джон Кюсак, ще изпълни главната роля в комедийната продукция “Dictablanda”, която ще се разпространява в англоезичния свят под заглавието “Soft Dictator”. Подробни детайли относно сюжета не се разкриват, но според variety.com, лентата ще представлява необичайна комедия с ексцентрични герои, объркани самоличности и международни интриги.

На режисьорския стол на “Dictablanda” ще седне аржентинеца Алехандро Агрести, който през 2006-та година събра Киану Рийвс и Сандра Бълок в хитовата романтична комедия “Къщата на езерото”.

Въпреки успеха на филма в кината, в последните пет години Агрести не е заставал зад камерата и “Dictablanda” ще бъде първия му игрален филм след “Къщата на езерото”.

Освен че ще изпълни главната роля, Джон Кюсак е също така продуцент и сценарист на филма, заедно с Кевин Морис, Пабло Боси, Пол Хип и режисьора Алехандро Агрести. Пол Хип, който има участия във филмите “Лице назаем” и “Смъртоносно оръжие 3”, ще бъде и част от актьорския състав на “Dictablanda”. Рекламното изречение на лентата е “Хората не умират, те биват убити”, а самата испанска дума “Dictablanda” се използва от политическите анализатори като нарицателно за диктаторски режими, които уважават личната свобода и виждания на гражданите.

Само преди няколко дни, Джон Кюсак приключи със снимките на мрачния трилър “The Raven”, чиито режисьор е създателя на “V като Вендета”, Джеймс Мактийг. Актьорът веднага насочи вниманието си към “Dictablanda”, който ще бъде кофинансиран от неговата продуцентска компания New Crime Productions, в сътрудничество с аржентинското студио Pampa Films.

Продукцията ще разполага с бюджет от 15 милиона долара, а снимките започват малко по-късно този месец в столицата на Аржентина, Буенос Айрес. След това, екипът ще се премести в град Мар де Ахо.

Премиерата на “Dictablanda” ще бъде в началото на следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.