Дрю Баримор режисира романтичната комедия “How to Be Single”

17.03.2011 г.
Дрю Баримор режисира романтичната комедия “How to Be Single”Звездата от “Ангелите на Чарли” и “ИзвънземнотоДрю Баримор ще поеме режисурата на романтичната комедия “How to Be Single”.

Продукцията ще бъде базирана на публикувания през 2008-ма година едноименен роман ("Изкуството да си сама") на писателката и филмов режисьор Лиз Тучило.

Компанията New Line Cinema закупи правата за екранизиране в началото на тази година, а филма ще отбележи втория път, след комедийната драма “Разбий ги!”, в който Дрю Баримор ще седне на режисьорския стол.

Нанси Джувонен, която ще продуцира “How to Be Single” заедно с Баримор, описа комедията като комбинация между хитовите заглавия “Той не си пада по теб” и “Денят на влюбените”, и заяви че снимките на продукцията ще протекат изцяло в Ню Йорк.

Действието на филма ще обхване период от десет години, а сюжета ще проследи любовните преживявания на група нюйоркчани и промените, които настъпват в техните животи.

Нанси Джувонен: “Дрю обича романтиката и романтичните филми. Същата вечер, в която прочете сценария, тя ми се обади и каза че иска да режисира филма. Познаваме се от много години, но едва наскоро разбрах, че една от мечтите й е била да заснеме романтична комедия. Не като актриса, а като режисьор. Мисля, че с “Разбий ги!” тя успя да докаже, че е не само страхотна актриса, но и че умее да се справя с режисурата. А това не е лесно.

Всеки ден тя се справяше без проблеми с екип от над 400 души и накрая се получи един много добър филм. Убедена съм, че ще се справи и с “How to Be Single”. Тя определено успя да научи много от Стивън Спилбърг.”

Все още не са избрани актьори за главните роли, но от New Line Cinema потвърдиха, че “How to Be Single” е официално в период на предпродукция – което означава че кастингите ще започнат или вече са започнали.

Адаптираният сценарий е на Марк Силвърстайн (“Целуни ме”) и Аби Кон (предстоящия “The Vow” - "Сватбен обет"), а Мишел Уейс (“Жената на пътешественика във времето”) и Майкъл Диско (“Лак за коса”) ще продуцират, заедно с Нанси Джувонен и Дрю Баримор.

Снимките на “How to Be Single” ще започнат в края на тази година, а световната премиера ще бъде лятото на 2012-та.
Copyright © 2024 Dir.bg.