Уил Смит и Джейдън Смит - в следващия филм на М. Найт Шаямалан, “One Thousand A.E.”

07.04.2011 г.
Уил Смит и Джейдън Смит - в следващия филм на М. Найт Шаямалан, “One Thousand A.E.”Холивудската звезда Уил Смит ще участва заедно със сина си Джейдън Смит в новия, все още неозаглавен, фантастичен филм на сценарист-режисьора на “Шесто чувство”, М. Найт Шаямалан.

В края на миналата година, се появи първата информация относно тайния проект и стана ясно, че Уил Смит е провел няколко разговора с режисьора и е изявил желание да участва и продуцира бъдещата лента.

Във вчерашно изявление, от студиото Columbia Pictures не само потвърдиха официално участието на Смит, но и разкриха, че към продукцията се е присъединил и неговия син, Джейдън Смит, който е познат на публиката от филми като “Карате кид” и “Преследване на щастието”, в който отново партнира на баща си.

Първоначално се смяташе, че заглавието на филма на М. Найт Шаямалан ще бъде “One Thousand A.E.”, но тази информация не бе потвърдена от студиото и за момента, продукцията е неозаглавена.

Действието на фантастиката ще развива в далечното бъдеще, а сюжета ще разказва за отчаяните опити на младо момче (Джейдън Смит) и неговия баща (Уил Смит) да оцелеят на опустошената и опасна за всяко живо същество планета Земя.

Към актьорския състав на филма, чиито сценарий е вече написан, трябваше да се присъединят Брадли Купър, Гуинет Полтроу и Брус Уилис, но по все още неясни причини, тяхното участие отпадна.

От Columbia Pictures уточняват, че за момента единствените актьори, които ще участват със сигурност са Уил Смит и Джейдън Смит.

“М. Найт Шаямалан е невероятен творец, който има страхотни идеи за този филм.

Въодушевени сме и от това, че ще работим с Джейдън Смит, който вече участваше в два от нашите филми, “Карате кид” и “Преследване на щастието”.

Радваме се, че тези таланти ще работят заедно по общ проект”, заяви президента на Columbia Pictures и продуцент на бъдещия филм, Дъг Белград (“Ченгето на мола”).

Сценарият на продукцията е на Гари Уита (“Книгата на Илай”) и М. Найт Шаямалан, а освен изпълнител на една от главните роли, Уил Смит ще бъде и продуцент заедно с Джеймс Ласитър (“Аз съм легенда”), Джейда Пинкет Смит (“The Seat Filler”) и Кен Стовиц (“Седем души”).

М. Найт Шаямалан: “Ще имам възможността да направя страховит научнофантастичен филм с Уил Смит и Джейдън Смит – за мен, това е проект-мечта.”

Въпреки, че сценария е вече написан, от Columbia Pictures не разкриха кога точно ще започнат снимките на филма. Но според все още непотвърдени източници, режисьора планира да заснеме продукцията в началото на следващата година.

Премиерата на фантастичния трилър най-вероятно ще се състои през 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.