Арнолд Шварценегер отново ще се превъплъти в Терминатор

28.05.2011 г.
Арнолд Шварценегер отново ще се превъплъти в ТерминаторВеднага след като Арнолд Шварценегер се оттегли от поста си на губернатор на Калифорния, и заяви че смята да се завърне към киното, започнаха множество спекулации относно това към какви проекти ще се насочи екшън.звездата. Самия актьор заяви, че няма намерение да се снима в екшън-филми, най-вече заради възрастта си, и за определен период от време се смяташе, че той се е спрял на два конкретни проекта - “The Last Stand” на южнокорейския режисьор Ким Джи-Ун и военната драма “With Wings as Eagles”.

Но въпреки казаното относно екшън-филмите, и въпреки изявеното от негова страна желание да участва в “по-тихи филми”, Арнолд Шварценегер ще се превъплъти отново, за радост на почитателите си, в култовата роля на Терминатора.

Актьорът вече е дал съгласието си да участва в поне две продукции от популярната фантастична поредица. Интерес към вече неизбежния пети филм за Терминатор са изявили студията Universal Pictures, Sony Pictures, Lionsgate Entertainment и CBS Films.

След не толкова доброто представяне на “Терминатор: Спасение” в бокс офиса, правата за франчайза бяха закупени от финансовата компания Pacificor, която сега, след като стана ясно че Шварценегер се завръща към поредицата, смята да продаде правата за филмиране на едно от вече изброените филмови студия.

Петият филм от поредицата все още няма официално заглавие, но това което се знае със сигурност е, че Шварценегер ще бъде в центъра на сюжета, а на режисьорския стол ще седне Джъстин Лин, известен с работата си върху “Бърз и яростен” и предстоящия “Бързи и яростни 5: Удар в Рио”. Очаква се до няколко седмици, правата за филмиране да бъдат закупени от филмово студио, и веднага след това започва работата по сценария. Според все още непотвърдени източници, намерението на режисьора Джъстин Лин и продуцента Робърт Корт (“Булката беглец”) е снимките на фантастичната продукция да започнат в началото на следващата година.

За последен път, Арнолд Шварценегер изпълни ролята на Терминатора през 2003-та година в режисирания от Джонатан Мостоу, “Терминатор 3: Бунтът на машините”. Героят се появи за кратко и в последния засега филм от поредицата, “Терминатор: Спасение”, но не в изпълнение на Шварценегер, а благодарение на специалистите по визуални ефекти. По първоначални данни, в петия филм, създателите смятат да отделят възможно най-много екранно време на Терминатора, като едновременно с това го обградят с достатъчно човешки герои. Все още не се знае дали някои от актьорите участвали в предишните четири филма ще се завърнат отново.

Въпреки че петия “Терминатор” все още не е закупен от филмово студио, режисьора Джъстин Лин не губи време, и вече се е срещнал с няколко сценаристи и също така е провел разговори с Арнолд Шварценегер относно потенциалния сюжет на филма.

Все още не се знае дали Шварценегер ще участва в някои от проектите към които изяви интерес през изминалите няколко месеца. Имайки в предвид, че физическата подготовка за “Терминатор 3: Бунтът на машините” отне на актьора няколко месеца, няма да бъде изненадващо, ако той откаже да участва в други продукции, и съсредоточи вниманието си изцяло върху подготовката за голямото завръщане на Терминатора в петия филм от известната поредица.

В следващите няколко седмици ще бъде разкрита повече информация относно предстоящия фантастичен екшън.
Copyright © 2024 Dir.bg.