Марк Уолбърг и Джъстин Бийбър - в спортна драма

29.04.2011 г.
Марк Уолбърг и Джъстин Бийбър - в спортна драмаНоминираният за “Оскар” актьор, Марк Уолбърг, ще изпълни главната роля във все още неозаглавена спортна драма, чиито сценарий бе закупен преди няколко дни от Paramount Pictures. Уолбърг потвърди лично намерението си да участва, а представител на студиото разкри, че другата главна роля ще бъде поверена на младата музикална звезда Джъстин Бийбър.

В скорошно интервю, продуцента Стивън Левинсън (“Да целунеш глупак”) описа продукцията като “улична баскетболна драма, в която ще има елементи от хитовите филми “Цветът на парите” и “Карате кид”.

За Марк Уолбърг, това няма да бъде първия път в който той ще участва във филм с баскетболна тема– през 1995-та година, той изпълни една от главните роли, редом до Леонардо Ди Каприо, в драмата “Баскетболните дневници”.

От своя страна, Джъстин Бийбър наскоро заяви, че винаги е бил голям почитател на този спорт, и според източници от Paramount Pictures, до няколко дни, младия изпълнител ще се присъедини официално към проекта. Марк Уолбърг, който освен актьор ще бъде и продуцент на предстоящия филм, разкри, че лично е предложил на Бийбър да поеме една от главните роли.

Уолбърг: “В момента финализираме нещата. Преди няколко седмици, предложихме сценария на Paramount Pictures и те харесаха историята. А Джъстин е много ентусиазиран относно този филм. Когато го срещнах за първи път, бях много впечатлен от знанията му за този спорт и искреното му желание да бъде част от проектa.

От първата ни среща досега, той постоянно ми изпраща свои клипове на които демонстрира баскетболните си техники. Смятам, че момчето е много талантливо.”

Уолбърг заяви, че сюжета на филма ще се развива центъра на голям град, а историята ще разказва за мъж, който с нежелание се превръща в ментор и наставник на младо и нахакано момче, което иска да пробие в баскетбола.

След успеха на музикалния документален филм “Джъстин Бийбър: Никога не казвай никога”, който спечели близо 100 милиона долара по света, Джъстин Бийбър привлече вниманието и на холивудските продуценти. Освен в баскетболната драма с Марк Уолбърг, младия певец ще участва и във фантастичната комедия с Аштън Къчър, “What Would Kenny Do?”. По всяка вероятност, той първо ще заснеме лентата с Къчър, и след това ще се насочи към спортната драма.

Сценарият на все още неозаглавения филм е написан от Йън Еделман, за когото това е дебют в пълнометражното игрално кино, а Марк Уолбърг и Стивън Левинсън ще продуцират заедно със Скутър Браун (“Петък”) и Робърт Уейс (“Американски психар”).

Снимките на продукцията се очакват да стартират в края на есента, а световната й премиера е насрочена за втората половина на следващата година.
Copyright © 2023 Dir.bg.