Заглавието на най-новия проект на Куентин Тарантино е “Django Unchained”

03.05.2011 г.
Заглавието на най-новия проект на Куентин Тарантино е “Django Unchained”В началото на месец март бе разпространена новината, че режисьора Куентин Тарантино ще се събере отново с актьора от “Гадни копилета”, Кристоф Валц, за нов проект, който бе описван единствено като “класически спагети-уестърн в стила на ранните филми на Серджо Леоне и Клинт Истууд”. Информацията бе потвърдена и от италианския актьор Франко Неро, който също ще бъде част от актьорския състав на продукцията.

Първоначално се смяташе, че филма ще се казва “The Angel, The Bad And The Wise”, но от студиото Universal Pictures, което ще поеме световното разпространение на лентата, разкриха, че официалното заглавие на уестърна ще бъде “Django Unchained”.

Въпреки че няма да бъде продължение, филма ще бъде директно свързан със заснетия през 1966-та година “Django”, в който Франко Неро изпълни главната роля на търсещия отмъщение стрелец Джанго. Благодарение на успеха на филма и неговото продължение “Django 2: il grande ritorno”, Джанго се превръща в един от най-известните герои на уестърн-жанра.

В продукцията на Куентин Тарантино, този герой отново ще бъде в центъра на събитията – сюжетa на “Django Unchained” ще разказва за освободения роб Джанго, който се превръща в дясната ръка на известен германски ловец на глави (Кристоф Валц). Спечелили си славата на едни от най-добрите в занаята, двамата мъже започват да издирват жесток собственик на плантация, който е поробил голяма част от приятелите и семейството на Джанго.

Освен Кристоф Валц и Франко Неро, в “Django Unchained” ще участват още Трийт Уилямс (“Страх от дълбините”) и Кийт Карадайн (“Каубои и извънземни”). Все още не се знае кой ще се превъплъти в ролята на младия Джанго, но според deadline.com, Тарантино отново ще разчита “достатъчно известни и утвърдени имена” за главните роли.

В интервю от месец март, Франко Неро разкри, без да споменава имена, че режисьора вече е успял да събере голяма част от актьорския състав: “По-голямата част от актьорския състав е вече на лице, но има поне още петнадесет човека, които изразяват интерес”. По отношение на актьорския екип, уестърна ще напомня на последния засега филм на режисьора, “Гадни копилета”.

Кастингите за “Django Unchained” вече започнаха, а очакванията са снимките да стартират след няколко месеца. Въпреки че ще бъде спагети-уестърн, филма ще съдържа същите, типични за Тарантино елементи, които успяха да отличат “Гадни копилета” от останалите военни филми за Втората световна война. “Django Unchained” ще бъде копродукция между САЩ и Италия, а освен че е режисьор и сценарист, Куентин Тарантино най-вероятно ще изпълни и една от поддържащите роли.

Продуценти на уестърна ще бъдат Стейси Шер (“Световният търговски център”), Пилър Савон (“Паника на Арлингтън Роуд”) и Харви Уайнстийн (“Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена”).

По всяка вероятност, снимките на “Django Unchained” ще започнат в началото на есента, а световната премиера ще се състои в средата на следващата година. Премиерната дата все още не е определена.
Copyright © 2024 Dir.bg.