Джоуел Еджъртън във “Великият Гетсби

19.05.2011 г.
Джоуел Еджъртън във “Великият Гетсби”В началото на миналия месец, от студиото Warner Bros заявиха, че една от главните роли в предстоящата мащабна продукция “Великият Гетсби” най-вероятно ще бъде поверена на звездата от “АрмагедонБен Афлек. Актьорът, който бе и първоначалният избор на режисьора на филма Баз Лърман, трябваше да се присъедини към номинираните за “Оскар” Леонардо ДиКаприо и Кери Мълигън, но в крайна сметка натовареният график не му позволи да подпише договора за участие.

След отпадането на Афлек, се появиха много слухове за новите актьори които кандидатстват за ролята, но в продължение на повече от три седмици, продуцентите и режисьора отказваха всякакъв коментар по този въпрос.

Но само преди няколко часа, от студиото Warner Bros сложиха край на спекулациите като разкриха, че ролята на милионера Том Бюканън е била поверена на австралийския актьор Джоуел Еджъртън, познат на зрителите от хитовете “Крал Артур” и “Star Wars Епизод III: Отмъщението на Ситите”.

Режисьорът Баз Лърман описва Еджъртън като “актьора, който притежава присъствието, увереността и таланта да пресъздаде сложен литературен образ като Том Бюканън.”

Великият Гетсби” ще бъде филмова адаптация на популярния едноименен роман на писателя Ф. Скот Фицджералд, издаден за първи път през 1925-та година. Разказвана от младия Ник Карауей, историята ще се фокусира върху милионера със съмнително минало Джей Гетсби (Леонардо ДиКаприо). Според някои хора, той е натрупал състоянието си от контрабанда на алкохол по време на Сухия режим. Други смятат, че е убил богат човек и е присвоил парите му, а трети твърдят, че е германски шпионин и роднина на германския император Кайзер Вилхелм.

Въпреки всичкото богатство което Гетсби притежава, той е самотен мъж, и единственото му желание е да се събере с любовта на своя живот, Дейзи Бюкенън (Кери Мълигън). Но промлема е, че Дейзи е вече омъжена за милионера Том Бюканън (Джоуел Еджъртън), и има малка дъщеря.

Работата по продукцията с бюджет от близо 120 милиона долара ще започне в Сидни, Австралия, а екипът ще прекара 17 седмици в снимки и още 30 седмици в обработване на сцените, и добавяне на визуалните ефекти.

Освен Джоел Еджъртън и вече споменатите Леонардо ДиКаприо и Кери Мълигън, във “Великият Гетсби” ще участват още Тоби Магуайър (“Спайдър-мен”), Айла Фишър (“Тайните на Беки Б”) и дебютантката Елизабет Дебики.

Адаптираният сценарий на “Великият Гетсби” е написан от Баз Лърман и Крейг Пиърс (“Ромео и Жулиета”), а продуценти ще бъдат Дъглас Уик (“Островът”), Катрин Мартин (“Мулен Руж”) и Луси Фишър (“Предизвестена смърт”).

Снимките на мащабния филмов проект започват в края на месец август, а световната му премиера ще се състои в средата на следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.