Екшънът “Командо” - с римейк

18.06.2011 г.
Екшънът “Командо” - с римейкВ края на месец април миналата година, от филмовото студио 20th Century Fox разкриха, че подготвят римейк на екшъна от 1985-та, “Командо”, в който главната роля се изпълняваше от звездата Арнолд Шварценегер.

Целта, по думите на един от продуцентите, е да се създаде една по-реалистична продукция, която ще разкаже същата история, но ще разчита най-вече на тактически операции, а не на дълги екшън епизоди, в които самотен войник се изправя срещу армия от противници. Въпреки, че именно тези екшън-сцени, в комбинация с присъствието на Шварценегер, превърнаха “Командо” в седмия най-успешен филм на 1985-та година, от 20th Century Fox заявиха, че подхода към римейка ще бъде по-различен. За целта, бе нает сценариста на “Тренировъчен ден” и “Улични крале”, Дейвид Айер, който малко по-късно обяви и че смята да поеме режисурата на филма.

А през миналия месец август беше оповестена новината, че звездата от “Аватар” и “Сблъсъкът на титаните”, Сам Уортингтън, е получил предложение от 20th Century Fox да се превъплъти в главната роля на войника от специалните части Джон Мейтрикс. Но в скорошно интервю, по повод предстоящата премиера на комедията с Джим Кери, “Пингвините на Мистър Попър”, продуцента Джон Дейвис (“Хищникът”), който е движещата сила зад римейка на “Командо”, заяви, че въпреки слуховете, все още не е избран актьор за главната роля, но за сметка на това, сценария на филма е напълно завършен.

Дейвис: “Вече разполагаме с готов, и наистина страхотен сценарий. И съдейки по него, не смятам, че “Командо” ще бъде правилното заглавие за филма. Става дума за съвсем нов подход към тази история. Дейвид Айер, който написа “Тренировъчен ден”, е сценариста ни, и той изрази желание също така да режисира филма. Сценарият е готов, и в момента чакаме решението на студиото относно бюджета и снимачния период. Но разбира се, най-важното сега е да намерим правилния актьор за тази роля.”

В момента, сценарист-режисьора Дейвид Айер работи по полицейския екшън с Джейк Гиленхал и Майкъл Пеня, “End of Watch”. Ако всичко протече според очакванията, римейка на “Командо” ще бъде неговия следващ филм.
От 20th Century Fox отрекоха напълно разпространените наскоро слухове, според които продуцента на оригиналния филм, Джоуел Силвър, смята да закупи правата за филмиране на римейка, и да даде старт на своя продукция.

Официално, кастингите за главни роли в предстоящия екшън ще започнат в края на това лято, а Джон Дейвис ще продуцира лентата, в партньорство с Джесика Алън (“Матрицата: Революции”), Роберто Малерба (“Нинджа убиец”) и режисьора Дейвид Айер.

В най-добрия случай, римейка на “Командо” ще тръгне по световните киноекрани в края на 2012-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.