Джони Деп за пети път ще бъде капитан Джак Спароу

07.07.2011 г.
Джони Деп за пети път ще бъде капитан Джак СпароуВ началото на тази година, източници от студиото Уолт Дисни разкриха, че се планират още два филма от хитовата приключенска поредица “Карибски пирати”. В месеците след това не се разкриваше никаква конкретна информация относно бъдещето на франчайза, но след като само преди няколко дни, четвъртата част, “Карибски пирати: В непознати води”, достигна границата от един милиард долара приходи по света, Уолт Дисни отново насочи вниманието си към предстоящите продължения.

Според сайта thewrap.com, звездата на поредицата Джони Деп е провел няколко срещи с продуцента на филмите Джери Брукхаймър (“Пърл Харбър”), и неофициално е потвърдил желанието си да се завърне отново в ролята на капитан Джак Спароу.

Освен това, източници от Уолт Дисни разкриха, че Тери Росио, работил над първия “Карибски пирати” и “Съкровището: Книгата на Тайните”, от няколко седмици пише сценария за петия филм от поредицата.

Джони Деп многократно е заявявал, че ще се завърне като Джак Спароу само ако хареса сценария на филма, и именно на това се дължат скорошните му срещи с Джери Брукхаймър и ръководството на студиото.

Само преди няколко часа стана ясно, че Тери Росио е предал все още незавършена версия на сценария, и според thewrap.com, вече се провеждат “интензивни разговори” между продуцентите и Джони Деп относно петия филм. Джери Брукхаймър заяви преди световната премиера на “Карибски пирати: В непознати води”, че поредицата ще бъде продължена само ако Деп се съгласи да участва. За радост на феновете, актьора вече е изявил желание да участва в пети филм от франчайза, и е въпрос на време преди Уолт Дисни да потвърдят официално тази информация.

Все още не се знае дали режисьора на “Карибски пирати: В непознати води”, Роб Маршъл, ще се завърне за още едно продължение, но имайки в предвид огромния международен успех на филма, Маршъл със сигурност е основния кандидат за предстоящия пети филм. Според източници от Уолт Дисни, продуцентите не искат да поемат никакви рискове, и вече разполагат със списък от няколко режисьори, които са изявили интерес към проекта, но чиито имена не се разкриват.

От thewrap.com заявиха, че Джони Деп, който наскоро бе обявен за един от най-високоплатените актьори на планетата (само за работата си по поредицата “Карибски пирати”, той е спечелил близо 350 милиона долара) е харесал все още незавършения сценарий на Тери Росио, и до няколко дни се очаква да започнат преговорите между него и ръководството на Уолт Дисни. За момента, Деп е  единствения актьор, чието име се свързва с предстоящата продукция.

Ако всичко протече според очакванията, петата, все още неозаглавена, част на “Карибски пирати” ще се завърти по световните киноекрани през лятото на 2013-та година.
Copyright © 2023 Dir.bg.