Облачно, с кюфтета” - с продължение

08.07.2011 г.
“Облачно, с кюфтета” - с продължениеВ края на 2009-та година, по киноекраните тръгна озвучената от Ана Фарис и Бил Хейдър анимационна продукция “Облачно, с кюфтета”, която успя да спечели по света приходи от над 240 милиона долара. Успехът на лентата не само изненада бокс офис анализаторите, но и доказа, че DreamWorks Animation и Pixar не са единствените студия за анимационни филми, които могат да привличат огромен брой зрители в киносалоните.

Дело на компанията Sony Pictures Animation, която стои и зад “Къща-чудовище” и “Всички на сърф”, “Облачно, с кюфтета” всъщност се превърна в един от най-печелившите анимирани филми 2009-та година, редом до “Принцесата и жабокът” и “Чудовища срещу извънземни 3D”.

Въпреки, че успеха на продукцията бе достатъчен, за да бъде дадена зелена светлина на продължение, от Sony Pictures Animation отказваха да разкрият какви са бъдещите им планове. В месеците след премиерата на филма, ситуацията остана непроменена, и едва преди няколко часа, за радост на почитателите на филма, от студиото разкриха пред вестник Los Angeles Times, че е започнала подготовката за направата на продължение.

За сценария, Sony Pictures Animation вече са наели дуото Джон Франсис Дейли и Джонатан Голдстийн, които вече работеха заедно върху предстоящата комедия с Колин Фарел и Дженифър Анистън, “Шефове гадняри”.

Облачно, с кюфтета” бе базиран на книгата от 1978-а година със същото заглавие, дело на писателите Рон и Джуди Барет, но според източници от Los Angeles Times, продължението няма да има нищо общо с втората книга от поредицата, “Pickles to Pittsburgh”, и сценаристите вече работят по съвсем нов сюжет. Оригиналният филм разказваше за странните приключения на изобретателя Флинт Локууд и телевизионната синоптичка Сам Спаркс. Героите бяха озвучени от Бил Хейдър и Ана Фарис, и според първоначалната информация, двамата актьори ще се завърнат и за втората част.

Относно режисурата на продължението, от Sony Pictures Animation заявиха, че създателите на първия филм, Фил Лорд и Крис Милър, няма да участват в проекта, и на тяхно място ще бъде нает нов режисьор, който “има опит с анимацията, но все още не е работил върху мащабен проект.”

Информацията за сюжета на втория “Облачно, с кюфтета” се пази в тайна, но продуцентите уверяват, че сценария вече се пише, и работата по филма ще започне още в края на тази година.

Очакванията са, че продължението, което ще се разпространява в триизмерен формат, ще тръгне по световните киноекрани в началото на 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.