Джон Кюсак замени Тоби Магуайър в “The Paperboy”

13.07.2011 г.
Джон Кюсак замени Тоби Магуайър в “The Paperboy”Номинираният за “Златен глобус”, Джон Кюсак, подписа договор за участие в криминалната продукция “The Paperboy”, чиито сценарий е вдъхновен от публикувания през 1996-та година едноименен роман, дело на автора Питър Декстър. За режисьор на лентата вече е избран номинирания за “Оскар”, Лий Даниелс, чиито най-известни филми са “Срещу сянката” и “Прешъс”, а в главните роли ще видим актьорите Матю Макконъхи, Никол Кидман и Зак Ефрон.

Звездата от трилогията “Спайдър-мен”, Тоби Магуайър също трябваше да участва в “The Paperboy”, но по все още неясни причини, той напусна проекта преди близо два месеца. От компанията Millennium Films, заявиха, че Джон Кюсак ще се превъплъти в овакантената от Магуайър роля.

Сюжетът на “The Paperboy” ще разказва за двамата братя Джак (Зак Ефрон) и Уорд (Матю Макконъхи), които попадат в центъра на разследване за убийството на градския шериф.

С помощта на жена с тъмно минало (Никол Кидман) те се опитват да разберат дали арестувания за убийството мъж (Джон Кюсак), който е и техен стар приятел, е наистина виновен, или истинския извършител е все още на свобода.

Режисьорът Лий Даниелс: “Книгата на Пийт Декстър е класическа криминална мистерия, с обрати и герои на които не знаеш дали можеш да се довериш. След като заснех “Срещу сянката” си казах, че ще направя поне още един филм от криминалния жанр. Изглежда че “The Paperboy” ще бъде този филм. Не очаквах, че сценария ще привлече актьори като Никол Кидман и Матю Макконъхи, и затова се чувствам голям късметлия.”

Първоначално, снимките на "The Paperboy” трябваше да започнат в края на лятото, но след продължилите по-дълго от очакваното кастинги и отпадането на Тоби Магуайър от актьорския състав, работата по филма бе отложена за неопределено време. Едва преди една седмица, от студиото Millennium Films разкриха, че снимките ще започнат в края на месец декември, тази година.

Адаптираният сценарий на “The Paperboy” е написан от самия Лий Даниелс, а испанския режисьор Педро Алмодовар (“Всичко за майка ми”) ще продуцира филма, заедно с Едуард Кател (“С мръсна газ”), Ави Лърнър ("Лошият лейтенант") и Тревър Шорт (“Черната далия”).

В момента, Джон Кюсак се снима в ексцентричната комедия “Dictablanda”, и веднага след това ще се насочи към проекта на Лий Даниелс. Бюджетът с който ще разполага екипа на “The Paperboy” се равнява на 17 милиона долара, а снимките ще протекат в щата Флорида.

Световната премиера на криминалния трилър ще се състои в края на следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.