Ръсел Кроу и Марк Уолбърг - трилъра “Broken City”

10.08.2011 г.
Ръсел Кроу и Марк Уолбърг - трилъра “Broken City”Звездата от “Гладиатор”, Ръсел Кроу, ще изпълни една от главните роли в полицейския трилър “Broken City”, който е описван като “стилен нео-ноар филм с неочаквани обрати и непредвидими герои”. Сценарият на бъдещата продукция присъстваше в Черния списък на най-добрите незаснети сценарии на 2008-а година. Независимото студио Emmett/Furla Films закупи правата за екранизиране и за режисьор бе избран Алън Хюз, известен с работата си по хитовете “Книгата на Илай” и “От Ада”.

Главната роля в “Broken City” вече е поверена на Марк Уолбърг (“От другата страна”), а според variety.com, Ръсел Кроу е подписал договора за участие във филма само преди един ден.

В “Broken City”, Уолбърг ще се превъплъти в ролята на бившия полицай и настоящ частен детектив Били Тагърт, който е нает от известния кмет на Ню Йорк, да открие дали младата му съпруга изневерява. Много бързо, Тагърт потвърждава подозренията на кмета, и по всичко изглежда, че това е поредния успешен случай за упорития детектив. Но ситуацията коренно се променя, когато любовника на кметската съпруга е намерен мъртъв, само един ден след като изневярата е била разобличена. Отново въвлечен в случая, Тагърт разбира за истинските намерения на нюйоркския кмет и незаконните сделки свързани с него, които са отнели множество човешки животи.

Ръсел Кроу ще изпълни ролята на кмета, а в следващите дни се очаква да бъдат разкрити и още нови актьорски попълнения към “Broken City”. Снимките на филма стартират в края на тази година, а режисьора Алън Хюз ще разполага с бюджет от 60 милиона долара.

Продуцентът Рандъл Емет: “Не мисля, че досега сме работили по филм като “Broken City”. Това е една наистина любопитна комбинация между класически нео-ноар филм и стилизиран криминален трилър, в който не всеки е този за който се представя. А когато Алън Хюз е човека на режисьорския стол, знаеш, че ще се получи един великолепен филм с прекрасна визия.”

Готовият още в началото на 2008-а година сценарий на “Broken City” е на Брайън Тъкър, за когото това е първи игрален филм. Режисьорът Албърт Хюз този път ще бъде единствено продуцент на лентата, заедно със Стивън Левинсън (сериала “Антураж”), Джордж Фурла (“Праведно убийство”), Марк Уолбърг и вече споменатия Рандъл Емет (“Рамбо”).

Снимките на “Broken City” ще започнат в началото на месец ноември, а премиерата му е насрочена за есента на 2012-та година.
Copyright © 2023 Dir.bg.