“Линия нa смъртта” с римейк

31.08.2011 г.
“Линия нa смъртта” с римейкОт филмовото студио Columbia Pictures разкриха, че е започнала работа по римейк на хитовия фантастичен трилър от 1990-та година, “Линия нa смъртта”. Филмът с участието на Джулия Робъртс, Кийфър Съдърланд и Кевин Бейкън се превърна в изненадващ хит за създателите си, като спечели близо 100 милиона долара по света, при бюджет от 19 милиона долара.

Благодарение на актьорския си състав и любопитен сюжет, в който група студенти по медицина провеждат експерименти, свързани с това какво точно се случва на човек след смъртта му, хорър фантастиката все още се радва на значителна популярност сред феновете на жанра. В годините след премиерата на трилъра продуцентите се опитваха нееднократно да направят продължение със същите актьори, на по една или друга причинa до снимки не се стигна. Сега, 21 години по-късно, от студиото Columbia Pictures се надяват да разкажат отново същата история, но с изцяло нов актьорски състав.

За сценарист на предстоящия римейк вече е нает Бенджамин Рипли, работил върху филми като “Видове III” и тазгодишния хит "Първичен код" с Джейк Джиленхол и Мишел Монахън. Все още не е избран режисьор за проекта, но според първоначалните (все още непотвърдени) слухове, продуцентите се опитват да привлекат отново създателя на оригинала Джоуел Шумахер. Официалната позиция на студиото е, че търсенето на режисьор все още продължава и неговото име ще бъде разкрито до края на годината.

Номинираният за “Оскар” Лорънс Марк (“Двестагодишен човек”) ще продуцира новия филм, който - по думите му - ще запази мрачната атмосфера на оригинала, като в същото време представи нови, базирани на последните проучвания идеи за това, какво се случва след смъртта и какви са преживяванията на хората, които са били в състояние на клинична смърт, но са оцелели.

Марк: "“Линия нa смъртта” зададе едни много любопитни въпроси, на които все още нямаме окончателен отговор. Това е история, която интригува всички хора, независимо от това в коя част на света живеят. Много е вълнуващо да работиш по подобен филм и всички с нетърпение очакваме финалния резултат.”

Бенджамин Рипли вече е започнал да работи върху сценария на римейка, а от Columbia Pictures ще дадат старт на кастингите за главни роли до три месеца.

Филмът ще се разпространява в триизмерен формат, а Лорънс Марк ще го продуцира заедно с Майкъл Рахмил (“Ускорение”) и Рик Бийбър (“Произведено в Америка”).

В края на годината се очаква да бъде разкрита по-подробна информация относно статута на новия “Линия нa смъртта”. Ако всичко протече по план, филмът ще тръгне по кината през 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.