Нова информация за филма с Джони Деп, “Самотният рейнджър”

04.09.2011 г.
Нова информация за филма с Джони Деп, “Самотният рейнджър”Преди близо една година, създателя на първите три филма от поредицата “Карибски пирати”, Гор Вербински, заяви, че ще поеме режисурата на комедийния уестърн “Самотният рейнджър”. Малко след това, от студиото Уолт Дисни разкриха, че едната от двете главни роли е била поверена на звездата Джони Деп, а продуцентите насрочиха световната премиера на филма за 21-ви декември, 2012-а година.

Сценарият на “Самотният рейнджър” е базиран на създадения преди 60 години едноименен телевизионен сериал, проследяващ приключенията на тексаски рейнджър и неговия верен помощник, индианеца Тонто.

Джони Деп ще изпълни ролята на Тонто, а в образа на рейнджъра ще се превъплъти 25-годишния Арми Хамър, най-известен с ролята си в хита на Дейвид Финчър, “Социалната мрежа”.

Очакванията бяха, че снимките на “Самотният рейнджър” ще стартират през месец октомври, тази година, но преди няколко седмици бе оповестено, че студиото Уолт Дисни е отказало да осигури искания от режисьора Гор Вербински бюджет от 275 милиона долара. Условието пред Вербински и продуцента на филма, Джери Брукхаймър, е било да намерят начин да работят с по-малък бюджет (до 200 милиона долара), или в противен случай, работата по продукцията е щяла да бъде прекратена за неопределен период от време.

В крайна сметка, режисьора успя да намали искания бюджет до 215 милиона долара, и в момента се очаква да стане ясно каквo е решението на студиото Уолт Дисни. Но според източници от сайта deadline.com, отказа на Гор Вербински да намали сумата до 200 милиона долара, в комбинация с репутацията му на човек, който винаги работи с едни от най-големите бюджети в Холивуд, може да му коства режисьорската позиция. Президентът на Уолт Дисни, Рич Рос, намекна преди няколко дни, че ако намирането на нов режисьор ще гарантира по-нисък бюджет за снимки, то точно това ще бъде и следващия ход на студиото.

Но ситуацията се усложни още повече, защото само преди няколко часа стана ясно, че ако студиото отстрани Гор Вербински от режисьорската позиция, изпълнителя на главната роля, Джони Деп, ще напусне окончателно проекта. Информацията бе потвърдена от източници близки до продукцията, според които Деп е заявил, че без Вербински, с когото до момента е работил върху общо четири проекта, той със сигурност няма да бъде част от актьорския състав на филма.

Имайки в предвид популярността на Джони Деп в целия свят и факта, че след “Алиса в страната на чудесата” и “Карибски пирати: В непознати води”, (проекти на Уолт Дисни, които натрупаха над един милиард долара по света), той се превърна в един от най-печелившите актьори на всички времена, от Дисни нямат намерение да прекъсват взаимоотношенията си с него. И затова се смята, че за да бъде запазен Деп, искания от Гор Вербински бюджет ще му бъде осигурен, и той ще остане на режисьорския стол.

При всички положения, “Самотният рейнджър” се очертава да бъде един от най-рисковите мащабни филми в Холивуд. Основната причина за това е, че в последното десетилетие, продукциите от уестърн-жанра винаги са се представяли разочароващо в бокс офис класациите, независимо от това кои актьори участват в тях. Единствено, миналогодишния “Непреклонните” успя да привлече повече публика, и натрупа над 100 милиона долара, само в САЩ. Но този успех бе бързо засенчен от неочаквано слабото представяне на високобюджетния уестърн “Каубои и извънземни”, който е на път да се превърне в един от големите финансови провали на 2011-та година.

До една седмица, от Уолт Дисни ще разкрият официалната си позиция относно ситуацията около “Самотният рейнджър”. Стигне ли се до споразумение с режисьора Гор Вербински и продуцента Джери Брукхаймър, снимките на уестърна може да стартират още в края на тази година.

Ако това се случи, световната премиера на “Самотният рейнджър” няма да бъде променяна, и филма ще тръгне по кината от 21-ви декември, 2012-та година.
Copyright © 2023 Dir.bg.