Интервю със Сам Уърдингтън за продължението на хита “Сблъсъкът на титаните

07.09.2011 г.
Интервю със Сам Уърдингтън за продължението на хита “Сблъсъкът на титаните”Преди по-малко от един месец приключиха снимките на приключенския фантастичен екшън “Wrath of the Titans” ("Гневът на титаните"). Филмът е директно продължение на миналогодишния хит “Сблъсъкът на титаните”, който спечели близо половин милиард долара от световното си кинорзапространение.

Актьорът Сам Уърдингтън се завръща за втори път в главната роля на Персей, а за режисьор на втората част бе избран южноафриканецът Джонатан Либесман, най-известен с работата си по “Тексаско клане: Началото” и тазгодишния “Световна инвазия: Битка Лос Анджелис”. “Wrath of the Titans” е заснет със значителния бюджет от 110 милиона долара и точно както предшественика си, ще бъде конвертиран в триизмерен формат по време на постпродукцията.

Звездата на филма Сам Уърдингтън, който записа и участие в най-печелившата лента на всички времена, “Аватар”, многократно заяви, че продължението ще бъде значително по-добро от оригинала, за който по думите му не е имал достатъчно време да се подготви. По време на интервю, свързано с най-новия му филм “Неуредени сметки”, австралийският актьор отново поговори за това какво могат да очакват зрителите от предстоящия “Wrath of the Titans”.

Уърдингтън: “Действието се развива десет години по-късно и аз лично приемам Персей като истински герой, а не като добавка. В първия филм нямах възможността да направя нещата, които исках да направя с този образ, и чувствах, че той е просто прикачен към действието. Това ме разочарова, и затова този път прекарахме доста време преди снимките в изграждането на образа и неговите дилеми. Имах страхотна идея за начина по който Персей ще се държи по време на филма и мисля, че се получи нещо наистина интересно. Това с което съм най-доволен е, че имахме възможността да направим нещо различно този път, не само с Персей, но и с целия филм. Не искахме само да повторим всичко от оригинала - а и аз едва ли бих се съгласил да участвам, ако всичко бе отново същото.

Хубавото този път е, че филма е много по-реалистичен. Усеща се суровата среда и битките са хореографирани по удивителен начин. Хората ще бъдат напълно погълнати от действието и заслугата за това е на режисьора Джонатан Либесман, който още при първата ни среща имаше конкретни идеи за начина по който искаше филма да бъде заснет. Много съм доволен от сътрудничеството ни, и с удоволствие бих работил с него отново.

За мен беше много важно Персей да бъде героя който исках да бъде от самото начало, но знаех, че все пак основното в тези филми е тяхната визия и адреналина който те изпълва докато ги гледаш. Като погледна назад към снимките, мога да кажа със сигурност, че се получи един много добър екшън-филм, в който има и страхотни герои. Това беше целта ни от самото начало, и се гордея, че се справихме.”

Сюжетът на “Wrath of the Titans” отново ще се фокусира върху Персей (Уърдингтън), който вече се е сдобил със син на име Хелиус. Основната му цел е да води по-тих и спокоен живот, и затова се насочва към рибарството. Но след неочаквано предателство, Персей, с помощта на принцеса Андромеда, синът на Посейдон, Аргенор и падналия бог Хефестус, се насочва към подземния свят за да освободи пленения си баща Зевс, да се пребори с Титаните и техния жесток лидер Кронос, и да спаси човечеството.

Освен Сам Уърдингтън, във втората част на “Сблъсъкът на титаните” участват още Лиъм Нийсън, Рейф Файнс, Едгар Рамирес, Розамунд Пайк, Дани Хюстън и Бил Най. Сценарият на “Wrath of the Titans” е дело на Дейв Джонсън (“Сираче”), Грег Берланти (“Зеленият фенер”) и дебютанта Дан Мазо, а режисьора Джонатан Либесман също така и продуцира лентата, заедно с Кевин Де Ла Ной (“Черният рицар”) и Базъл Иуанек (“Бруклинските стражи”). Снимките на продължението приключиха, и в момента режисьора работи по монтажа и конвертирането на филма в триизмерен формат.

От студиото Warner Bros заявиха, че световната премиера на “Wrath of the Titans” ще се състои на 30-ти март, следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.