Кийра Найтли и Джуд Лоу във филмовата адаптация на романа “Анa Каренина”

10.09.2011 г.
Кийра Найтли и Джуд Лоу във филмовата адаптация на романа “Анa Каренина”В публикувано изявление, от филмовото студио Working Title разкриха, че снимките на дълго подготвяната историческа продукция “Ана Каренина” ще стартират малко по-късно този месец в Англия. Сценарият на филма е базиран на публикувания през 1878-а година едноименен роман на руския писател Лев Толстой, а за режисьор бе избран създателят на “Гордост и предразсъдъци” Джо Райт.

Действието на “Ана Каренина” ще се развива през 19-ти век в Русия, а сюжетът ще разказва за търсещата щастие Ана, която става свидетел на радикални и неочаквани промени както в семейството си, така и в нейния най-близък кръг от приятели.

Филмът на Джо Райт няма да бъде първият, в който известната книга на Толстой ще бъде пренесена на големия екран - до момента са създадени общо 12 филмови адаптации, дело на руски, американски и английски режисьори.

В началото на месец март, тази година, режисьорът изрази надеждата си да привлече за главната женска роля номинираната за “Оскар” актриса Кийра Найтли. Сега, от Working Title потвърдиха официално не само участието на Найтли, но и участието на звездата от “Шерлок Холмс”, Джуд Лоу, който ще се превъплъти в ролята на съпруга на главната героиня, Алексей Каренин.

“Джо Райт е изключителен творец и благодарение на неговия талант и добрия сценарий ще се получи един пълен с блясък и емоции филм. За да осъществим идеите си ние сме събрали екип, чийто професионализъм е ненадминат.

Това ще бъде четвъртият ми общ филм с Джо и всички ще се постараем да го превърнем в една от най-добрите екранизации на този невероятен роман. С Кийра Найтли в главната роля и с прекрасните поддържащи актьори ние сме уверени, че “Ана Каренина” ще успее да привлече зрителите в киносалоните”, заяви продуцентът на бъдещия филм, Джеймс Шеймъс (сценарист на “Тигър и дракон”).

Изборът на Кийра Найтли не е изненадващ, тай като актрисата вече е работила с режисьора Джо Райт върху “Гордост и предразсъдъци” и “Изкупление”. Найтли получи номинация за “Оскар” именно за ролята си в “Гордост и предразсъдъци” и, според холивудски наблюдатели, изпълнението й като Анa Каренина без съмнение отново ще привлече вниманието на членовете на американската академия за филмово изкуство и наука.

Партньори на Кийра Найтли и Джуд Лоу в историческата продукция ще бъдат актьорите Ерън Джонсън (“Шанхайски рицари”), Оливия Уилямс (“Шесто чувство”), Емили Уотсън (“Червеният дракон”) и Матю Макфадиън (“Смърт на погребение”).

Сценарист е носителят на “Оскар” Том Стопард (“Влюбеният Шекспир”), а Джеймс Шеймъс ще продуцира заедно с Тим Бевън (“Димящи аса”) и Александра Фъргюсън (“Дориан Грей”).

Снимките на “Ана Каренина” ще протекат в Англия и Русия, а световната му премиера е насрочена за втората половина на следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.