В ритъма на танца 4” тръгва по кината през следващото лято

13.09.2011 г.
“В ритъма на танца 4” тръгва по кината през следващото лятоВ края на лятото на 2006-та година, по световните киноекрани се завъртя музикалната драма “В ритъма на танца”, в която главните роли бяха поверени на Чанинг Тейтъм и Джена Дюън.

Изненадващо, заснетият с бюджет от едва 12 милиона долара филм се превърна в международен бокс офис хит с приходи от над 114 милиона долара. Този успех превърна Чанинг Тейтъм в един от най-търсените млади актьори в Холивуд, а саундтрака на лентата все още се радва на голям интерес сред музикалните фенове.

Доброто представяне на продукцията по света доведе до направата на две продължения, озаглавени “В ритъма на танца 2: Улиците” и “В ритъма на танца 3D”, които тръгнаха по кината съответно през 2008-а и 2010-та година. Въпреки, че не се превърнаха в големи хитове в САЩ, двете нискобюджетни ленти привлякоха значителен брой зрители в останалата част от света, включително и в България, и общите им приходи надвишиха сумата от 320 милиона долара. Имайки в предвид постигнатите резултати, не е изненадващо, че продуцентите планират да продължат франчайза с още един, четвърти поред филм.

В изявление, публикувано в интернет, от студиото Summit Entertainment разкриха официално, че е започнала работата по четвъртата част от поредицата, чието временно заглавие е “В ритъма на танца 4” (“Step Up 4”).

За режисьор на филма е избран Скот Спиър за когото това ще бъде дебют в пълнометражното игрално кино.Спиър има дългогодишен опит в заснеманите на музикални видеоклипове и реклами, и по думите на продуцента Ерик Фейг (“Здрач”), “той е възможно най-добрия избор за режисьор на филма”. Заедно с информацията за започналата подготовка за снимки, от Summit Entertainment заявиха, че “В ритъма на танца 4”  ще тръгне по световните киноекрани от 10-ти август, 2012-та година.

Действието на музикалната лента ще се развива в Маями, Флорида, а сюжета ще разказва за младата Емили - дъщеря на богат бизнесмен, чиято мечта е да стане професионална танцьорка. Веднага след като пристига в Маями, Емили се влюбва в лидера на група улични танцьори, Шон, който от своя страна се опитва да привлече вниманието на няколко големи спонсори, с надеждата те да финансират танцовите им представления. Но ситуацията се променя коренно, когато става ясно, че бащата на Емили смята да промени изцяло квартала в който живеят танцьорите от групата на Шон. Тези негови действия ще доведат до събарянето на голям брой къщи и изселването на хиляди жители, без тяхното съгласие.

Заедно с новите си приятели, Емили решава да попречи на плановете на баща си, и да запази стария начин на живот в квартала.

Продуцентът Ерик Фейг: “Тази поредица има огромен брой почитатели в целия свят и знам, че те с нетърпение очакват да видят какво ще им предложи новия филм. С привличането на талантлив режисьор като Скот Спиър, феновете могат да бъдат сигурни, че “В ритъма на танца 4” няма да ги разочарова.”

В главните роли в продукцията ще видим актьорите Катрин МакКормик (“Слава”), Стивън Бос (“Лак за коса”) и дебютанта Райън Гузман, а вече завършени сценарий е дело на Джени Майър (“Шеметна сделка”).

От Summit Entertainment потвърдиха, че подобно на третата част, “В ритъма на танца 4” също ще разпространява в триизмерен формат.
Copyright © 2024 Dir.bg.