Топ Гън” се завръща на големия екран в триизмерен формат

14.09.2011 г.
“Топ Гън” се завръща на големия екран в триизмерен форматПрез 1986-та година, по кината се завъртя продуцирания от Джери Брукхаймър екшън “Топ Гън”, в който главните роли бяха изпълнени от Том Круз, Вал Килмър и Кели МакГилис.

Филмът се превърна в международен бокс офис хит с приходи от над 350 милиона долара, а саундтракът му все още се радва на огромна популярност сред меломаните и феновете на лентата. В годините след премиерата имаше много опити за направата на продължение, но по една или друга причина, до снимки не се стигна. Въпреки това, продуцентите не са се отказали от марката “Топ Гън” - и само преди няколко часа списание Hollywood Reporter разпространи новината, че култовият екшън ще бъде конвертиран в триизмерен формат и ще тръгне отново по кината в началото на следващата 2012 година.

По превръщането на филма в 3D-продукция ще работи създадената през тази година компания Legend3D, която е отговорна за конвертирането на високобюджетни продукции като “Алиса в страната на чудесата” и “Смърфовете” в триизмерен формат. Преди един ден в Амстердам, президентът на компанията Роб Хъмъл показа на публиката на тазгодишната конференция “International Broadcasting Convention” 4-минутен триизмерен клип от оригиналния “Топ Гън” и потвърди официално, че Legend3D работи по процеса на конвертирането.
Хъмъл:
“Знам, че филмът ще бъде пуснат по кината в триизмерен формат в началото на 2012-та година, но преди работата да продължи, ще бъдат проведени разговори с Тони Скот (режисьора), който трябва да надзирава процеса. Аз лично смятам, че “Топ Гън” е идеален филм за триизмерния формат, най-вече заради прекрасните въздушни сцени. Подобни проекти предоставят страхотни възможности за хората като нас, работещи в сферата на конвертирането.”

Режисьорът Тони Скот няма триизмерен филм във филмографията си и, според източници от студиото Paramount Pictures, вече е дал съгласието си да надзирава конвертирането на “Топ Гън” в 3D формат. Единствените промени, които се очаква да бъдат направени, ще са свързани със звуковите ефекти. От Paramount Pictures уверяват, че няма да бъдат прибавяни или премахнати сцени и “Топ Гън” ще бъде представен изцяло в оригиналния си вариант.
Copyright © 2024 Dir.bg.