Ванеса Хъджинс ще партнира на Никълъс Кейдж и Джон Кюсак

14.09.2011 г.
Ванеса Хъджинс ще партнира на Никълъс Кейдж и Джон КюсакСнимките на филма започват в средата на следващия месец в Аляска, а партньори на Хъджинс ще бъдат звездите Никълъс Кейдж и Джон Кюсак, които ще се превъплътят съответно в ролите на разследващия полицай и издирвания престъпник. За режисьор на “The Frozen Ground” вече е избран новозеландеца Скот Уокър, за когото това ще бъде дебют в пълнометражното игрално кино. Уокър, който освен режисьор е и сценарист на трилъра, лично е привлякъл Ванеса Хъджинс, която по принцип е известна с ролите си в тийнейджърски продукции. По думите на режисьора, намерението му е било да избере актриса, която досега не е участвала във филми като “The Frozen Ground”.

Действието на криминалния трилър ще се развива в периода от 1980-та до 1983-та година, когато полицейските служби на щата Аляска и агенти на ФБР издирват жесток сериен убиец, чиито основни мишени са млади жени от други части на страната. По-късно става ясно, че отговорен за престъпленията е 44-годишния Робърт Хансен: уважаван от съседи и приятели мъж, който е бил и многократен шампион в ловни състезания. Според продуцентите от студиото Emmett/Furla Films, филма ще се фокусира както върху разследването на убийствата, така и върху начините по които Хансен е избирал, и в крайна сметка убивал, жертвите си.

В повечето случаи, жените (повечето от които били проститутки) са били упоявани и отвличани от други градове на страната, и по-късно транспортирани с личния самолет на извършителя до възможно най-отдалечените планински райони на Аляска. Там, Хансен е използвал жертвите си като живи мишени за ловни игри. Благодарение на показанията на 17-годишната Синди Полсън, която е била спасена от шофьор на камион, и множеството доказателства, събрани от разследващите служби, Робърт Хансен е арестуван и в последствие осъден на 461 години затвор, без право на помилване. Според признанията на самия Хансен, за период от 12 години, той е отвлякъл и убил повече от 24 млади жени.

Никълъс Кейдж ще изпълни ролята на разследващия детектив от Аляска, Глен Флоти, а Джон Кюсак ще се превъплъти в образа на Робърт Хансен. “The Frozen Ground” ще бъде втори общ проект на двамата актьори, след хитовия екшън “Въздушен конвой”. От своя страна, Ванеса Хъджинс ще бъде в ролята на Синди Полсън, която заедно с героя на Кейдж успява да разобличи действията на Робърт Хансен. Според първоначалната информация, във финалната версия на филма, имената на героите на Ванеса Хъджинс и Никълъс Кейдж ще бъдат променени.

Снимките на “The Frozen Ground” започват на 17-ти октомври в град Анкъридж, щата Аляска, а сценарист-режисьора Скот Уокър ще разполага с бюджет от 27 милиона долара.
Copyright © 2024 Dir.bg.