Комикса “Hope Falls” ще се сдобие с филмова адаптация

16.09.2011 г.
Комикса “Hope Falls” ще се сдобие с филмова адаптация
Намерението на продуцентите от студиото е да превърнат комикса във високобюджетен игрален филм, а работата по сценария се очаква да започне до края на тази година.

Сюжетът на “Hope Falls” ще разказва за убитата Хелън, която се завръща в родния си град като паднал ангел само за да открие, че четиримата мъже отговорни за смъртта й са се превърнали в уважавани членове на обществото, които са и закриляни от местната църква. Но въпреки всичко това, младото момиче не се отказва от сложния си план за отмъщение срещу убийците.

По думите на създателите на комикса, Тони Лий и Дан Боултууд, игралната версия “ще съдържа много неочаквани обрати в стила на “Шифърът на Леонардо” и множество мащабни екшън-сцени с участието на ангели от Рая и демони от Ада.”

Тони Лий: “На пръв поглед става дума за типична история за отмъщение, но всъщност сюжета е много по-сложен от това. Главната героиня разбира, че с действията си ще разгневи ангела Майкъл, който закриля четиримата мъже, но това не я спира. В много отношения, историята ми напомня на “Мъж под прицел” и безкомпромисните действия на героя на Дензъл Уошингтън. Основната разлика е, че действията в нашата история се извършват от младо момиче, притежаващо свръхестествени сили. “Hope Falls” е един от комиксите с които най-много се гордея, и се нетърпение очаквам да видя как ще изглежда завършения филм.”

Игралната продукция все още няма режисьор, но продуцентите вече са дали неофициален старт на кастингите за главни роли. Според първоначалната информация, “Hope Falls” ще бъде заснет със значителния бюджет от 80 милиона долара, и ще се разпространява в триизмерен формат. Филмът е приоритетен проект за студиото Future Films, и в следващите седмици се очаква да бъде разкрита по-подробна информация, свързана с актьорския състав и режисьора.

Дънкан Кенуърти (“Наистина любов”), Чарлс Мур (“Улични крале”) и Каролин Хюит (“Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт”) ще продуцират свръхестествената лента, а в най-добрия случай, снимките ще стартират в края на идващата пролет.
Copyright © 2024 Dir.bg.