Том Круз - във филмовата адаптация на “All You Need Is Kill”

04.12.2011 г.
Том Круз - във филмовата адаптация на “All You Need Is Kill” В началото на миналата година, от студиото Warner Bros разкриха, че смятат да превърнат японската научнофантастична новела на писателя Хироши Сакуразака, “All You Need Is Kill”, в мащабен игрален филм, с бюджет от над 100 милиона долара. Няколко седмици по-късно стана ясно, че режисурата на продукцията е била поверена на създателя на хита “Мистър и мисис Смит”, Дъг Лаймън.

Малко по-рано тази година, Лаймън започна да преговаря със звездата Брад Пит относно главната мъжка роля, и очакванията бяха, че снимките на “All You Need Is Kill”, който бива описван като микс между “Първичен код” и “Омагьосан ден”, ще стартират още в края на 2011-та година.

Поради несъответствия в графиците обаче, Пит бе принуден да се оттегли от проекта, и от Warner Bros веднага се насочиха към друга голяма холивудска звезда – Том Круз.

Миналия месец бе разкрито, че Круз вече провежда разговори с продуцентите и режисьора, а в сценария на лентата са били добавени няколко мащабни екшън-сцени. В продължение на три седмици нямаше нова информация относно статута на “All You Need Is Kill”, и едва преди няколко часа източници от Warner Bros потвърдиха пред сайта variety.com, че Том Круз официално се е присъединил към продукцията на Дъг Лаймън.

Историята на “All You Need Is Kill” разказва за войната между хора и извънземни, а централната сюжетна линия проследява преживяванията на войник от специалните части, който въпреки, че е убит на бойното поле се събужда на следващата сутрин само за да открие, че има възможността да преживее отново съдбовния ден. Принуден да изживява деня на смъртта си отново и отново, той трябва да намери начин да промени създалата се ситуация. Единственото на което може да разчита е факта, че с всеки отново преживян ден той става все по-добър войник.

Първоначално, главната роля е била предназначена за по-млад актьор (споменават се имената на Райън Гослинг и Джоузеф Гордън-Левит), но след избора на Том Круз по персонажа са били направени значителни промени. Спореди Variety, Круз дотолкова харесал сценария на “All You Need Is Kill”, че поканил режисьора Дъг Лаймън на снимачната площадка на най-новия си филм, “One Shot”, в град Питсбърг, където двамата обсъдили подробно ролята и сюжета.

Адаптираният сценарий на фантастичния екшън е дело на Данте Харпър (предстоящия “Хензел и Гретел: Ловци на вещици”) и Джоби Харълд (“Пробуждане”), а освен режисьор, Дъг Лаймън ще бъде и продуцент на лентата.

Веднага след като приключи с работата си по “One Shot”, Том Круз ще се насочи към дълго подготвяния триизмерен филм “Horizons”, което означава, че снимките на “All You Need Is Kill” ще стартират най-рано през есента на следващата година.

Надеждата на Warner Bros е филма да тръгне по кината в края на 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.