"Мисията невъзможна: Режим Фантом" оглави американския бокс офис на Коледа

28.12.2011 г.
Четвъртият филм от екшън поредицата "Мисията невъзможна" - "Мисията невъзможна: Режим Фантом", изписван също като "MI4", оглави последното издание на северноамериканския уикенд бокс офис за 2011 г., съвпадащо с коледните празници. От петък до понеделник, включително, лентата е инкасирала $46 млн. от продадени билети, оформяйки текущ актив от $78.6 млн. от премиерата й преди седмица. Заснет с бюджет от $145 милиона, "Режим Фантом" има статут на блокбъстър и извън северноамериканския континент – до неделя, 25 декември, интернационалният бокс офис на филма, чиято главна роля се изпълнява от Том Круз, е достигнал $140 млн.

С нови $31.8 млн., бившият No.1 в американския бокс офис - "Шерлок Холмс: Игра на сенки", приключва втория си уикенд по екраните в САЩ и Канада под No.2, следван от семейната комедия "Алвин и Чипоносковците: Чипо-Крушение" с $20 млн. и пет премиерни заглавия – холивудският римейк на "Мъжете, които мразеха жените" на Дейвид Финчър, издаденият преди няколко седмици в останалата част от света "Приключенията на Тинтин" на Стивън Спилбърг, комедията "Купихме зоопарка" с Мат Деймън и Скарлет Йохансон, "Боен кон" – отново на Спилбърг, и научнофантастичният хорър екшън "Когато падне мрак" с Емил Хърш и Макс Мингела.

Едва четири заглавия се очаква да дебютират по салоните в САЩ и Канада предстоящата седмица, но е малко вероятно някое от тях да успее да достигне до изненада в челните позиции на бокс офиса.

Това са драмите "Раздялата", изследващо иранския религиозен консерватизъм и несъвършенствата на местната съдебна система, "Pariah" на режисьора Ди Рийс, романтичната комедия "NewLyweds" на бившия актьор Едуард Бърнс, който все по-често застава зад, а не пред камерата напоследък и може би най-очакваното заглавие – "Желязната лейди".

Биографичният филм за една от най-влиятелните жени на XX век - първата жена министър-председател на Обединеното кралство - Маргарет Тачър впечатлява не само с факта, че над нея работи създателят на хитовия мюзикъл "Mamma Mia!" Филида Лойд, но и с изпълнението в главната роля на легендата Мерил Стрийп.

източник: avtora.com
Copyright © 2024 Dir.bg.