Джордж Клуни ще режисира историческата книга "The Monuments Men"

11.01.2012 г.
Джордж Клуни ще режисира историческата книга Носителят на "Оскар" Джордж Клуни ще режисира, а най-вероятно и участва в предстоящата екранизация на историческата книга "The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves, and the Greatest Treasure Hunt in History" на Робърт Есдъл, с чиито права вече се е сдобил.

50-годишният актьор ще си партнира с продуцента Грант Хеслов, с който осъществи както режисьорския си дебют "Good Night, and Good Luck", така и последния си филм - "Мартенски дни", донесъл му номинация за "Златен глобус", и с когото работи по предстоящия "Арго", чийто режисьор е Бен Афлек.

Както подсказва заглавието на книгата, в нея са описани събития от Втората световна война и по-конкретно кампанията на американското правителство по намирането на откраднато от нацистите произведение на изкуството с дейното участие на някои от най-големите изкуствоведи в страната.

Продукцията се разработва от Sony Pictures и все още няма планирана дата на издаване. Следващият филм с участието на Клуни – научнофантастичният трилър "Gravity" на Алфонсо Куарон, в който му партнира носителката на "Оскар" Сандра Бълок, ще излезе по екраните в края на 2012 г. – близо година след почти едновременната поява на "Мартенски дни" и "The Descendants".

Той изпълнява главната роля в последния, за която също е номиниран за "Златен глобус" и е считан за фаворит за "Оскар".

източник: avtora.com
Copyright © 2024 Dir.bg.