Арнолд Шварценегер партнира на Силвестър Сталоун в екшъна “Гробницата”

13.01.2012 г.
Арнолд Шварценегер партнира на Силвестър Сталоун в екшъна “Гробницата”В края на месец октомври, миналата година, от студиото Summit Entertainment обявиха, че екшън-звездата Силвестър Сталоун ще изпълни главната роля в дълго подготвяния филм “Гробницата” (“The Tomb”). Сценарият на продукцията бе написан през 2008-а година и първоначално се смяташе, че Брус Уилис ще изпълни главната роля, под режисурата на Антоан Фукуа, за когото това щеше да бъде втори общ проект с актьора след “Плачът на слънцето”.

Но след като не получи искания бюджет от Summit Entertainment, Фукуа се оттегли от режисьорското място, а от своя страна Уилис се насочи към други проекти. Едва през есента на 2011-та година, “Гробницата” отново се превърна в приоритет за студиото, и след като стана ясно, че Силвестър Сталоун е актьора, който ще изпълни главната роля, продуцентите веднага започнаха да търсят и човека, който ще поеме режисурата.

Режисьор все още не е избран, но за сметка на това малко по-рано днес се появи информацията (чрез сайта Ain't It Cool News), че екранен партньор на Силвестър Сталоун най-вероятно ще бъде Арнолд Шварценегер. Шварценегер, който вече е работил заедно със Сталоун върху двете части на “The Expendables: Непобедимите”, не е подписал официален договор за участие, но лично е изявил интерес към проекта и според първоначалната, и все още непотвърдена информация, той ще изпълни главната отрицателна роля.

Любопитно е да се отбележи, че преди една година името на Арнолд Шварценегер се свързваше с “Гробницата”, но вместо този филм, актьора се насочи към криминалния екшън “The Last Stand”, чиито снимки протичат в момента.

В “Гробницата”, Силвестър Сталоун ще се превъплъти в образа на несправедливо обвинения в извършването на тежко престъпление специалист по дизайн на затвори Реймънд Бреслин, който бива затворен в едно от съоръженията, разработени лично от него. Без да може да разчита на никого, Бреслин трябва да намери начин да се измъкне от конструирания от него затвор, и да се добере до истинските извършители на престъплението и хората, които са го натопили.

За Силвестър Сталоун това ще бъде трети филмов проект, след “Разрушителят”, “Зад решетките” и “Танго и Кеш” на Андрей Кончаловски, в който той играе ролята на човек, попаднал в затвора.

За момента той е единствения актьор, който е дал официалното си съгласие за участие. Смята се, че до два месеца ще бъде потвърдено и участието на Арнолд Шварценегер, който след снимките на “Непобедимите 2” в България многократно заяви, че би искал отново да участва във филм, заедно със Силвестър Сталоун.

Сценарият на “Гробницата” е дело на Джей Келър (“Гората”) и Майлс Чапман (“Изгубени в космоса”), а продуценти ще бъдат Силвестър Сталоун, Марк Кантън (“Хрониките на Спайдъруик”) и Роби Бренър (“Войната на боговете”).

За направата на филма, от Summit Entertainment ще отпуснат 50 милиона долара, а снимките се очакват да започнат в началото на лятото.

Световната премиера на “Гробницата” е насрочена за средата на следващата година. Точната дата все още не е определена.
Copyright © 2024 Dir.bg.