Рийз Уидърспун и Райън Рейнолдс в биографичния "Big Eyes"

30.01.2012 г.
Рийз Уидърспун и Райън Рейнолдс в биографичния Носителката на "Оскар" Рийз Уидърспун ще се превъплъти в известната американска художничка Маргарет Кийн, а Раян Рейндълдс – в нейния бивш съпруг, с когото тя се съди за авторството на своите картини в продължение на години, изпълнявайки главните роли в независимата биографична кино продукция "Big Eyes", разработвана от Тим Бъртън.

Режисьорът на "Едуард Ножиците", "Кошмари преди Коледа", "Булката труп", "Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт" и предстоящия "Тъмни сенки" е дългогодишен почитател на Маргарет Кийн, на която възлага да нарисува портрет на жената, която споделя живота му преди Хелена Бонам Картър – актрисата Лиза Мари Смит.

Родена през 1927 г., Кийн продава първата си творба през 60-те години, но подписана от името на съпруга й Уолтър Кийн, който в последствие претендира за авторството на тази и следващите й картини. Когато се изправят един срещу друг в съда, Маргарет взима четката и демонстрира таланта си пред съдията, което Уолтър отказва да стори, оправдавайки се с травма на рамото. Картините на Маргарет Кийн са лесно разпознаваеми и често имитирани по извънредно големите меланхоличните очи, които имат нейните персонажи, най-често деца.

След развода си с Уолтър, тя се преселва на Хаваи, където се присъединява към Свидетелите на Йехова."В истински екстаз сме, имайки мечтания екип за нашия проект – мечта", споделят в общото си изявление Скот Алекзандър и Лари Карасевски, които ще работят в тандем и по сценария, и по режисурата на "Big Eyes", чиито снимки трябва да стартират тази пролет.

Алекзандър и Карасевски, чиято филмография включва лентите "Народът срещу Лари Флинт" и "Човек на Луната", вече имат един съвместен проект с Бъртън – комедийната драма "Ed Wood" с Джони Деп, на която са съсценаристи. Рейнолдс и Уидърспун ще колаборират за първи път както помежду си, така и с Бъртън. Най-новите филми с тяхно участие, "Секретна квартира " и "Шпионски свалки", излизат по кината в две поредни седмици през февруари т. г.

източник: avtora.com
Copyright © 2024 Dir.bg.