Уил Смит и Ръсел Кроу - във фантастичния филм “Зимна приказка”

03.02.2012 г.
Уил Смит и Ръсел Кроу - във фантастичния филм “Зимна приказка”Точно преди една година, известния с работата си по “Шифърът на Леонардо” сценарист и продуцент Акива Голдсман обяви, че ще дебютира като режисьор с фантастичната лента “Зимна приказка” (“Winter's Tale”).

Сценарият на лентата бе вдъхновен от публикувания през 1983-та година едноименен роман на писателя Марк Хелприн, а от студиото Waer Bros заявиха че ще отпуснат бюджета за снимки.

Акива Голдсман се подготвяше за кастингите за главни роли, но по все още неясни причини подготвителната работа по “Зимна приказка” бе внезапно прекъсната и в продължение на близо една година нямаше никаква официална информация относно статута на проекта. Но само преди няколко часа бе оповестено, че Голдсман не само не се е отказал от фантастичната продукция, но и е привлякъл за участие две от най-големите холивудски звезди в момента.

Източници, близки до списание New York Magazine, успяха да потвърдят, че Уил Смит и Ръсел Кроу са актьорите, които ще изпълнят две от главните роли в “Зимна приказка”. Според първоначалната информация от студиото Waer Bros, Акива Голдсман е разчитал на “всичките си връзки във филмовата индустрия” за да успее да привлече за участие Смит и Кроу, които в момента са едни от най-заетите актьори в Холивуд.

Любопитно е да се отбележи че в ролята си на сценарист, Голдсман вече е работил с двете звезди по други мащабни филмови проекти – с Уил Смит върху “Аз, роботът” и “Аз съм легенда”, а с Ръсел Кроу върху “Късметлията” и “Красив ум”, за когото той спечели и “Оскар” в категорията “Най-добър адаптиран сценарий”. Смит и Кроу ще подпишат договорите за участие в “Зимна приказка” до две седмици, а надеждата на студиото Waer Bros е снимките да започнат в края на месец септември, тази година.
Действието на филмовата адаптация, описвана като “странна фантастична приказка в която ще се подвизава и летящ бял кон”, се развива едновременно през 19-ти век и нашето съвремие, а сюжета разказва за обирджия, който се влюбва в умиращо момиче с което се е срещнал докато е обирал къщата на семейството й.

Освен че няма да има възможност да прекара живота си с нея, младият мъж е изправен и пред друг сериозен проблем – по петите му е безмилостния мафиот Пърли Соумс, който иска да го убие. Ръсел Кроу ще изпълни ролята на Соумс, а единственото което се знае за персонажа на Уил Смит е че той ще бъде съдия. Все още не са избрани актьори за ролите на младия престъпник и момичето в което той се влюбва.

Адаптираният сценарий на “Зимна приказка” е написан от режисьора Акива Голдсман, който освен това ще бъде и продуцент на филма, заедно с Алегра Клег (“Островът”) и Джеймс Ласитър (“Шоуто започва”).

Бюджетът за снимки ще бъде около 70 милиона долара, а филмовият екип ще работи предимно в щата Ню Йорк. В най-добрия случай, световната премиера на “Зимна приказка” ще се състои в края на следващата година.
Copyright © 2024 Dir.bg.