Ще вземе ли участие Харисън Форд в новата версия на “Блейд Рънър”?

07.02.2012 г.
Ще вземе ли участие Харисън Форд в новата версия на “Блейд Рънър”?През месец март, миналата година, от независимата компания Alcon Entertainment разкриха, че планират да направят осъвременена версия на популярния фантастичен трилър от 1982-ра година, “Блейд Рънър”. Само няколко дни след оповестяването на новината бе съобщено, че Ридли Скот, който създаде оригиналния филм, ще се завърне отново на режисьорския стол, а самата продукция ще бъде “нов поглед към света на “Блейд Рънър”, с напълно различен актьорски състав”.

Продуцентите и Скот многократно заявяваха че звездата от оригинала Харисън Форд няма да участва в новата версия, и че героя му със сигурност няма да е част от сюжета.

По думите на продуцента Андрю Косов, предстоящата лента няма да е римейк, а “свеж и оригинален филм-преоткриване, който ще продължи историята и ще запази магията на оригинала”. Ридли Скот обяви, че именно това ще бъде неговия следващ филм, и че вече има “страхотни идеи” относно историята и персонажите. От своя страна, от Alcon Entertainment заявиха че за главните роли ще бъдат привлечени млади и все още не толкова популярни сред публиката актьори. Но сега изглежда, че плановете на Ридли Скот и продуцентите по отношение на актьорския състав са се променили.

Според източници близки до сайта twitchfilm.com, Харисън Форд, чието участие в бъдещия филм бе многократно отричано, вече е започнал да преговаря с началството на Alcon Entertainment, и ако се стигне до споразумение, 70-годишния актьор ще се превъплъти за втори път в ролята на преследвача на андроиди Рик Декърд. За момента не се разкрива дали става дума за голяма роля или кратка поява, но според първоначалните слухове има шанс героя на Форд отново да бъде един от централните персонажи. Очакванията са че в най-скоро време продуцентите и Ридли Скот ще обявят официално дали Форд ще бъде част от актьорския екип на новия “Блейд Рънър”.

Предстоящата продукция ще бъде втория път в който Ридли Скот се завръща към собствено филмово заглавие от началото на кариерата си. Режисьорът вече работи по монтажа на фантастичния хорър “Прометей”, който бива описван като свободно продължение на хита от 1979-та година, “Пришълецът”. Новата версия на “Блейд Рънър” попада в същата категория, и въпреки неизбежните промени в актьорския състав, продукцията ще притежава стилистиката и мрачната атмосфера на оригинала.

Сценарият на фантастичния трилър все още се пише (името на сценариста не се разкрива), но кастингите за участие вече са стартирали и надеждата на продуцентите е снимките да започнат до началото на следващата година.

Освен че ще режисира Ридли Скот също така и ще продуцира лентата, заедно с брат си Тони Скот (“Аленият прилив”) и вече споменатия Андрю Косов (“Само един свят не стига”).

По всяка вероятност, новата версия на “Блейд Рънър” ще бъде заснета изцяло с триизмерни камери, а ако всичко протече по план световната й премиера ще се състои през пролетта на 2014-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.