Снимките на екшъна “Гробницата”, с Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун стартират тази пролет

10.02.2012 г.
Снимките на екшъна “Гробницата”, с Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун стартират тази пролетВ средата на месец януари бе оповестено, че Арнолд Шварценегер най-вероятно ще участва заедно със Силвестър Сталоун в затворническия екшън-трилър “Гробницата”. Новината не бе потвърдена от официален представител на продукцията, но само преди няколко часа от студиото Summit Entertainment заявиха че Шварценегер вече е подписал договора за участие, а старта на снимките ще бъде даден в средата на тази пролет.

Заедно с потвърждението за участието на Арнолд Шварценегер от Summit разкриха, и че за режисьор на “Гробницата” е бил избран шведа Микаел Хафстрьом, най-известен с работата си по миналогодишния трилър с Антъни Хопкинс, “Ритуалът”. Сценарият на предстоящия екшън беше завършен през 2008-а година и точно тогава бе обявено, че екшън-звездата Брус Уилис ще изпълни главната роля, под режисурата на Антоан Фукуа (“Резервни убийци”).

Но след множество разногласия по отношение на бюджета, Фукуа и Уилис се оттеглиха от проекта, а продуцентите заявиха че снимките ще бъдат отложени за неопределен период от време. Едва в края на миналата година, благодарение на изявения от Силвестър Сталоун интерес към сценария, “Гробницата” отново се превърна в една от приоритетните филмови продукции за Summit Entertainment.

Сюжетът на криминалния екшън-трилър ще се фокусира върху несправедливо обвинения в извършването на тежко престъпление специалист по структурен дизайн и сигурност на сгради Реймънд Бреслин. Превърнал се в поредния осъден престъпник, Рей бива преместен в един от  затворите, чиято охранителна система и дизайн са били разработени лично от него. Без да разполага с много време, Рей, с помощта на няколко други съкилийници, започва да разработва сложен план за бягство от затвора. Колкото по-бързо се измъкне от строго охраняваната сграда, толкова по-голям ще бъде шансът му да намери истинските извършители на престъплението.

Силвестър Сталоун ще бъде в ролята на Реймънд Бреслин, а Арнолд Шварценегер ще изпълни ролята на Чърч – непредвидим, но съпричастен затворник, който помага на останалите като него да запазят човечността си зад решетките и да излязат от затвора живи.

Марк Кантън (продуцент): “Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун са перфектната комбина за този динамичен филм. С партньорите ми работехме много за да превърнем този филм в реалност и очакваме с вълнение да видим тези две икони на екшън-жанра заедно на снимачната площадка.”

Тъй като снимките на “Гробницата” ще започнат в края на месец април, в най-скоро време се очаква да стане ясно и кои ще са другите актьори в продукцията.

Сценарият на филма е написан от Джейсън Келър (“Дяволска жена”) и Майлс Чапман (“Примамката”), а освен режисьор Микаел Хафстрьом ще бъде и продуцент, заедно със Силвестър Сталоун, Кевин Темпелтън (“Роки Балбоа”) и вече споменатия Марк Кантън (“Sucker Punch: Измислен свят”).

Бюджетът за снимки няма да надвишава сумата от 50 милиона долара, а филмовият екип ще работи в щатите Калифорния и Луизиана.

“Гробницата” ще тръгне по световните киноекрани в началото на 2013-та година. Премиерната дата все още не е определена.
Copyright © 2024 Dir.bg.