Морган Фрийман партнира на Том Круз във фантастичния екшън “Oblivion”

11.02.2012 г.
Морган Фрийман партнира на Том Круз във фантастичния екшън “Oblivion”В началото на предстоящото лято ще стартират снимките на мащабния фантастичен екшън “Oblivion”, в който звездата Том Круз ще изпълни ролята на един от последните оцелели на планетата Земя. Сюжетът на продукцията е вдъхновен от едноименния комикс на писателя и сценарист Арвид Нелън, а нa режисьорския стол ще седне Джоузеф Косински, за когото това ще бъде втори пълнометражен игрален филм след “TRON: Заветът”, от 2010-та година.

Работата по “Oblivion” започна преди близо четири години, но отказа на много студия да отпуснат искания от продуцентите бюджет бе основната причина поради която не се стигна до снимки.

Едва през първата половина на 2011-та година, проекта на Джоузеф Косински получи подкрепата на студиото Universal Pictures, а малко по-късно бе потвърдено официално, че Том Круз е актьора, който ще се превъплъти в главната роля.

И по всичко изглежда, че Круз няма да бъде единствената голяма звезда в актьорския състав на бъдещата екшън-фантастика. Малко по-рано днес, източници близки до сайта deadline.com разкриха че носителят на “Оскар” Морган Фрийман ще подпише договор за участие, и според първоначалната информация, ще изпълни “една от най-важните роли в продукцията”.

За Фрийман, това ще бъде второ участие в проект на Universal Pictures от 2008-а година насам, когато той бе част то актьорския състав на екшъна на Тимур Бекмамбетов, “Неуловим”. Бюджетът на “Oblivion” няма да надвишава сумата от сто милиона долара, а за снимките режисьора ще използва модифицираните триизмерни камери с чиято помощ бе създаден първия му филм “TRON: Заветът”.

Действието на научнофантастичния екшън ще се развива в далечното бъдеще, когато Земята е напълно унищожена от смъртоносно слънчево изригване. Малкото оцелели от тази мащабна катастрофа вече живеят над облаците, на безопасно разстояние както от радиоактивната повърхност, така и от опасните извънземни същества бродещи по нея. Военният механик Джак, който е един от малкото хора, които имат смелостта да стъпят на опасната земна повърхност и де се борят срещу пришълците, открива мистериозна жена в наскоро разбила се спасителна капсула. Това негово откритие отприщва верига от събития, които променят напълно животите на оцелелите.

Том Круз ще бъде в ролята на Джак, а негови екранни партньорки ще бъдат актрисите Олга Куриленко и Андреа Райсбороу. Куриленко ще изпълни ролята на приятелката на главния герой, а Райсбороу ще се превъплъти в образа на катастрофиралата на земната повърхност жена. Все още не се разкрива какъв ще бъде персонажа на Морган Фрийман, но това което се знае е че ролята му ще бъде от изключителна важност за сюжета.

Сценарият на “Oblivion” е написан от носителите на “Оскар” Уилям Монахан (“От другата страна”) и Майкъл Арнд (“Мис Слънчице”), а освен изпълнител на главната роля, Том Круз ще бъде и продуцент, заедно с Питър Чернин (“Умирай трудно”) и Бари Левин (“Да возиш мис Дейзи”).

Снимките на продукцията ще стартират след около пет месеца, а екипът ще работи в Лос Анджелес и покрайнините на Лас Вегас. Кастингите за останалите поддържащи роли във филма все още продължават.

Световната премиер на “Oblivion” ще се състои на 19-ти юли, 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.