Джони Деп - във фантастичния филм “Нощния преследвач”

24.02.2012 г.
Джони Деп - във фантастичния филм “Нощния преследвач”Малко след като “Карибски пирати: В непознати води” надмина границата от един милиард долара приходи в световен мащаб, и се нареди сред най-успешните филми на всички времена, от студиото Уолт Дисни обявиха, че ще си сътрудничат отново със звездата Джони Деп върху фантастичната продукция “Нощния преследвач” (“The Night Stalker”), която е описвана като свободна филмова адаптация на едноименните телевизионни серии от 70-те години.

Самият Деп разкри, че е голям почитател на сериала и изрази надежда, че ще изпълни главната мъжка роля в бъдещия филм. В последвалите няколко месеца не се разкриваше нова информация за статута на “Нощния преследвач”, но малко по-рано днес, източници от Уолт Дисни потвърдиха, че Джони Деп със сигурност ще участва в лентата, а на режисьорския стол ще седне младия режисьор Едгар Райт, най-известен с работата си по “Скот Пилгрим с/у света” и “Горещи палки”.

Продукцията все още няма сценарист, но Деп и Едгар Райт вече са започнали да обсъждат идеи за сюжета, а от Уолт Дисни се надяват че снимките ще стартират следващата година. Сериалът “Нощния преследвач” (вдъхновил продуцент/режисьора Крис Картър да създаде култовата поредица “Досиетата Х”) разчиташе на мрачна атмосфера, комбинирана с черна комедия, но намерението на продуцентите е филмовата адаптация да бъде насочена към семейната публика и нейния тон, според източници от студиото, ще бъде “значително по-неангажиращ”.

В лентата, Джони Деп ще се превъплъти в ролята на таблоидния репортер Карл Колчак, който винаги когато търси сензационни новини е принуден да се изправя срещу най-различни свръхестествени същества – от извънземни до върколаци, зомбита и вампири. Никой не вярва на историите му, но това не пречи на Колчак да продължава да рискува живота си с надеждата че един ден хората, включително и неговия недоверчив редактор, ще разберат за съществуването на всички тези същества.

Освен, че ще изпълни главната роля, Джони Деп ще бъде и продуцент на фантастичната лента, заедно с партньорката си от компанията Infinitum Nihil, Кристи Дембровски (“Обществени врагове”).

От своя страна, режисьора Едгар Райт най-вероятно първо ще заснеме комиксовия “Ant-Man”, и едва след това ще насочи вниманието си към “Нощния преследвач”.

До три месеца се очаква от студиото Уолт Дисни да обявят кой сценарист ще работи по сюжета на лентата.

В най-добрия случай, “Нощния преследвач” ще тръгне по световните киноекрани през първата половина на 2014-та година.
Copyright © 2023 Dir.bg.