Джоуел Кинаман ще изиграе култовата роля на Робокоп

06.03.2012 г.
Джоуел Кинаман ще изиграе култовата роля на РобокопВеднага след като бе обявено, че ще бъде направен римейк на режисирания от Пол Верховен фантастичен екшън “Рoбокоп” (1987), от студиото Metro-Goldwyn-Mayer дадоха старт на мащабен международен кастинг за главната роля в продукцията.

В края на миналата седмица се появи  слух, според който продуцентите са се спрели на младия актьор от “Секретна квартира”, Джоел Кинаман, но от студиото отказаха всякакъв коментар.

Изглежда, че информацията все пак е била вярна, защото само преди броени часове от Metro-Goldwyn-Mayer заявиха официално, че именно Кинаман е избраника, който ще се превъплъти в култовата роля на детройтския полицай Алекс Мърфи, превърнат по-късно от началниците си в раздаващия правосъдие киборг Робокоп.
33-годишният актьор има участия във високобюджетни студийни проекти като “Мъжете, които мразеха жените”, “Когато падне мрак 3D” и вече споменатия “Секретна квартира”, но “Робокоп” ще отбележи неговата първа главна роля в мащабна американска продукция.

На режисьорския стол на предстоящата фантастична лента ще седне бразилеца Хосе Падиля, привлякъл вниманието на Холивуд с работата си по двете части на екшън-трилъра “Елитен отряд”. Падиля заяви преди няколко седмици, че най-вероятно ще предложи главната роля в “Робокоп” на познатия от “Х-Мен: Първа Вълна” Майкъл Фасбендер, но според най-новата информация, натоварения график на актьора му е попречил да даде съгласието си, и веднага след неговия отказ продуцентите са се насочили към Джоел Кинаман. Кинаман вече е подписал официалния договор за участие във филма, а очакванията са че снимките ще стартират още това лято.

Сюжетът на “Робокоп” ще се придържа напълно към описаното в оригинала. В центъра на историята отново ще бъде полицая Алекс Мърфи, който е убит при изпълнение на служебния си дълг и по-късно трансформиран в робот, чиято основна задача е да въдворява ред по изпълнените с насилие и престъпления улици на Детройт. По думите на режисьора Хосе Падиля, лентата няма да разчита на голям брой визуални ефекти, а ще бъде заснета по възможно най-реалистичен начин.

Падиля: “Филмът ще бъде за това което се случва след престрелката и преди да видим завършения Робокоп. Как се създава подобно нещо? Как успяваш да превърнеш човешко същество в робот? Как премахваш човешкото и как програмираш мозъка? Това са основните въпроси, на които ще обърнем внимание.”

Кастингите за останалите роли в “Робокоп” вече започнаха, но за момента единствено Джоел Кинаман е потвърден за участие от Metro-Goldwyn-Mayer. В следващите два месеца ще бъде оповестено и кои други актьори ще се присъединят към дълго подготвяния проект.

Сценаристи на “Робокоп” са Джошуа Зетумър (“Опасно синьо”) и Никълъс Шенк (“Гран Торино”), а бюджетът с който ще разполага филмовия екип се равнява на около 80 милиона долара.

Режисьорът Хосе Падиля заяви, че за по-голяма автентичност част от новата версия ще бъде заснета както в центъра на самия град Детройт, така и в неговите предградия.

Световната премиера на “Робокоп” ще се състои в средата на следващата година. Точната дата все още не е определена.
Copyright © 2024 Dir.bg.