Снимките на продължението на “Възходът на планетата на маймуните” се планират за края на това лято

01.05.2012 г.
Снимките на продължението на “Възходът на планетата на маймуните” се планират за края на това лятоПреди повече от половин година стана ясно, че от компанията 20th Century Fox планират да направят не едно, а две продължения на хитовата си продукция от 2011-та “Възходът на планетата на маймуните”, която може да се похвали със световни приходи от над 480 милиона долара. Актьорът Анди Съркис, който заедно със специалистите по визуални ефекти вдъхна живот на шимпанзето Цезар и го превърна в една от основните атракции на оригиналната лента, заяви през миналия месец ноември, че се е съгласил да участва и в двете предстоящи продукции.

Въпреки това не бе ясно кога се очакват да стартират снимките на първото продължение и дали на режисьорския стол ще седне отново Рупърт Уайът. В продължение на няколко месеца нямаше никаква информация относно бъдещето на планираната от 20th Century Fox поредица, но малко по-рано днес по време на кинофестивала CinemaCon, президента на студиото Том Ротман заяви, че ако всички протече по план снимките на първото продължение, временно озаглавено “Възходът на планетата на маймуните 2”, може да започнат още преди края на предстоящото лято.

Информацията беше по-късно потвърдена и от разпространен от 20th Century Fox списък с няколко приоритетни за компанията филми (сред които “Върколакът” с Хю Джакман, епоса на Стивън Спилбърг “Robopocalypse” и комедията с Оуен Уилсън и Винс Вон “Стаж”), чиито снимки ще стартират тази година. Продължението на “Възходът на планетата на маймуните” също присъства в този списък и затова се смята, че в най-скоро време ще стане ясно дали режисьора Рупърт Уайът ще се завърне отново и кои актьори ще се присъединят към проекта.

Сценаристите на първия филм Рик Джафа и Аманда Силвър (“Реликвата”) вече са предали завършения сценарий на втората част на студиото, но за момента не се разкриват никакви детайли относно сюжета и персонажите. Не са разкрива и дали продуцентите все още смятат да заснемат две продължения или плановете им са се променили.

В следващите няколко седмици от 20th Century Fox ще разкрият повече информация за цялостния статут на “Възходът на планетата на маймуните 2”.

Ако няма спънки пред екипа и снимките започнат по план в края на лятото, продължението най-вероятно ще тръгне по кината през втората половина на 2013-та година.
Copyright © 2024 Dir.bg.